Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Where is Indira Gandhi International Airport located?
    1.Guwahati, Assam
    2.Gaya, Bihar
    3.Patna, Bihar
    4.New Delhi, Delhi
    5.None of these
    Answer: 4.New Delhi, Delhi

  2. Which city houses the Sardar Vallabhbhai Patel International Airport?
    1.Ahmedabad, Gujarat
    2.Dholera, Gujarat
    3.Srinagar, Jammu & Kashmir
    4.Bengaluru, Karnataka
    5.None of these
    Answer: 1.Ahmedabad, Gujarat

  3. Where is Chhatrapati Shivaji International Airport located?
    1.Mumbai, Maharashtra
    2.Nagpur, Maharashtra
    3.Pune, Maharashtra
    4.Imphal, Manipur
    5.None of these
    Answer: 1.Mumbai, Maharashtra

  4. Where is Rajiv Gandhi International Airport?
    1.Hyderabad, Telangana
    2.Lucknow, Uttar Pradesh
    3.Varanasi, Uttar Pradesh
    4.Kolkata, West Bengal
    5.None of these
    Answer: 1.Hyderabad, Telangana

  5. Which city houses the Kempegowda International Airport?
    1.Bengaluru, Karnataka
    2.Mangalore, Karnataka
    3.Kochi, Kerala
    4.Kozhikode, Kerala
    5.None of these
    Answer: 1.Bengaluru, Karnataka

  6. Find the incorrect pair?
    1.Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport – Nagpur, Maharashtra
    2.Anna International Airport – Kochi, Kerala
    3.Netaji Subhash Chandra Bose International Airport – Kolkata, West Bengal
    4.Jay Prakash Narayan International Airport – Patna, Bihar
    5.None of these
    Answer: 2.Anna International Airport – Kochi, Kerala; it is in Chennai, Tamil Nadu

  7. Where is Veer Savarkar International Airport located?
    1.Pune, Maharashtra
    2.Bhopal, Madhya Pradesh
    3.Port Blair, Andaman and Nicobar Islands
    4.Guwahati, Assam
    5.None of these
    Answer: 3.Port Blair, Andaman and Nicobar Islands

  8. Where is Biju Patnaik International Airport located?
    1.Pune, Maharashtra
    2.Imphal, Manipur
    3.Bhubaneswar, Odisha
    4.Amritsar, Punjab
    5.None of these
    Answer: 3.Bhubaneswar, Odisha

  9. Which city houses the Lal Bahadur Shastri Airport?
    1.Hyderabad, Telangana
    2.Lucknow, Uttar Pradesh
    3.Varanasi, Uttar Pradesh
    4.Kolkata, West Bengal
    5.None of these
    Answer: 3.Varanasi, Uttar Pradesh

  10. Which city houses the Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport?
    1.Visakhapatnam, Andhra Pradesh
    2.Tirupathi, Andhra Pradesh
    3.Guwahati, Assam
    4.Gaya, Bihar
    5.None of these
    Answer: 3.Guwahati, Assam

  11. Where is Chaudhary Charan Singh International Airport located?
    1.Pune, Maharashtra
    2.Mumbai, Mahasrahtra
    3.Lucknow, Uttar Pradesh
    4.Shimla, Himachal Pradesh
    5.None of these
    Answer: 3.Lucknow, Uttar Pradesh

  12. Where is Sri Guru Ram Dass Jee International Airport?
    1.Patiala, Punjab
    2.Dehradun, Uttarakhand
    3.Amritsar, Punjab
    4.Kolkata, West Bengal
    5.None of these
    Answer: 3.Amritsar, Punjab

  13. Which city houses the Devi Ahilyabai Holkar International Airport?
    1.Chennai, Tamil Nadu
    2.Visakhapatnam, Andhra Pradesh
    3.Imphal, Manipur
    4.Indore, Madhya Pradesh
    5.None of these
    Answer: 4.Indore, Madhya Pradesh