Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Who is the Governor of Madhya Pradesh?
    1.E. S. L. Narasimhan
    2.B. D. Mishra
    3.Jagdish Mukhi
    4.Om Prakash Kohli
    5.None of these
    Answer – 4.Om Prakash Kohli
    Explanation : Capital – Bhopal

  2. Who is the governor of Tamil Nadu?
    1.P. Sathasivam
    2.B. D. Mishra
    3.Jagdish Mukhi
    4.Banwarilal Purohit
    5.None of these
    Answer –4.Banwarilal Purohit
    Explanation :Capital – Chennai

  3. Who is the governor of Nagaland?
    1.Ganga Prasad
    2.B. D. Mishra
    3.Padmanabha Acharya
    4.S. C. Jamir
    5.None of these
    Answer –3.Padmanabha Acharya
    Explanation : Capital – Kohima

  4. E. S. L. Narasimhan is the governor of which state?
    1.Odisha
    2.Punjab
    3.Assam
    4.Arunachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 5.None of these – Telangana and Andhra Pradesh
    Explanation : Capital – Hyderabad

  5. Who is the governor of Assam?
    1.Shriniwas Patil
    2.Kalyan Singh
    3.V.P. Singh Badnore
    4.Jagdish Mukhi
    5.None of these
    Answer – 4.Jagdish Mukhi
    Explanation : Capital – Dispu

  6. Who is the governor of Punjab?
    1.Shriniwas Patil
    2.Kalyan Singh
    3.V.P. Singh Badnore
    4.Satya Pal Malik
    5.None of these
    Answer – 3.V.P. Singh Badnore
    Explanation : Capital – Chandigarh

  7. Who is the governor of Rajasthan?
    1.Tathagata Roy
    2.Kalyan Singh
    3.V.P. Singh Badnore
    4.Satya Pal Malik
    5.None of these
    Answer – 2.Kalyan Singh
    Explanation : Capital – Jaipur

  8. Who is the governor of Tirpura?
    1.Tathagata Roy
    2.Ram Naik
    3.Krishan Kant Paul
    4.Satya Pal Malik
    5.None of these
    Answer –1.Tathagata Roy
    Explanation :Capital – Agartala

  9. Who is the governor of Odisha?
    1.S. C. Jamir
    2.Ram Naik
    3.Krishan Kant Paul
    4.Satya Pal Malik
    5.None of these
    Answer –1.S. C. Jami
    Explanation :Capital – Bhubaneswar

  10. Who is the governor of Mizoram?
    1.Draupadi Murmu
    2.Krishan Kant Paul
    3.Satya Pal Malik
    4.Nirbhay Sharma
    5.None of these
    Answer –4.Nirbhay Sharma
    Explanation :Capital – Aizawl

  11. Who is the governor of Chhattisgarh?
    1.Balram Das Tandon
    2.Krishan Kant Paul
    3.Satya Pal Malik
    4.Nirbhay Sharma
    5.None of these
    Answer –1.Balram Das Tandon
    Explanation :Capital – Raipur

  12. Who is the governor of Goa?
    1.E. S. L. Narasimhan
    2.B. D. Mishra
    3.Jagdish Mukhi
    4.Om Prakash Kohli
    5.None of these
    Answer –5.None of these :Mridula Sinha
    Explanation :Capital – Panaji

  13. Who is the governor of Gujarat?
    1.E. S. L. Narasimhan
    2.B. D. Mishra
    3.Jagdish Mukhi
    4.Om Prakash Kohli
    5.None of these
    Answer – 4.Om Prakash Kohli
    Explanation :Capital – Gandhinagar

  14. Who is the governor of Himachal Pradesh?
    1.Balram Das Tandon
    2.Krishan Kant Paul
    3.Satya Pal Malik
    4.Acharya Dev Vrat
    5.None of these
    Answer – 4.Acharya Dev Vrat
    Explanation :Capital – Shimla, Dharamshala (Second Capital in Winter)

  15. Narinder Nath Vora is the governor of which state?
    1.Sikkim
    2.West Bengal
    3.Karnataka
    4.Jammu & Kashmir
    5.None of these
    Answer – 4.Jammu & Kashmir
    Explanation :Capital – Srinagar (Summer), Jammu (Winter)