Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Where is the headquarters of Asian Development Bank?
    1.Jakarta, Indonesia
    2.Manila, Philippines
    3.Beijing, China
    4.Shanghai, China
    5.None of these
    Answer – 2.Manila, Philippines
    Explanation: Head – Takehikonakao

  2. Who is the head of International Monetary Fund?
    1.Pasi Hellman
    2.Dr. Zhang Xiaogang
    3.Jim Yong Kim
    4.Christine Lagarde
    5.None of these
    Answer – 4.Christine Lagarde
    Explanation:Headquarters – Washington D.C, US

  3. Where is the headquarters of Islamic Development Bank?
    1.Cairo, Egypt
    2.Jeddah, Saudi Arabia
    3.Dubai, United Arab Emirates
    4.Doha, Qatar
    5.None of these
    Answer – 2.Jeddah, Saudi Arabia
    Explanation: Head – Ahmad Mohamed Ali

  4. Where is the headquarters of Nordic Investment Bank?
    1.Helsinki, Finland
    2.Frankfurt, Germany
    3.Geneva, Switzerland
    4.Dublin, Ireland
    5.None of these
    Answer –1.Helsinki, Finland
    Explanation: Head – Lars Eibeholm

  5. Who is the president of World Meteorological Organization?
    1.Bishar Abdirahman Hussein
    2.Dr. Zhang Xiaogang
    3.Alexander Bedritsky
    4.Kunio Mikuriya
    5.None of these
    Answer –3.Alexander Bedritsky
    Explanation:Headquarters – Geneva, Switzerland

  6. Where is the headquarters of World tourism organization?
    1.Helsinki, Finland
    2.Frankfurt, Germany
    3.Geneva, Switzerland
    4.Dublin, Ireland
    5.None of these
    Answer –5.None of these
    Explanation:Madrid, Spain; Head – Taleb Rifai

  7. Where is the headquarters of European Investment Bank?
    1.Milan, Italy
    2.Frankfurt, Germany
    3.London, England
    4.Plateau, Luxembourg
    5.None of these
    Answer –4.Plateau, Luxembourg
    Explanation:Head – Werner Hoyer

  8. Who is the head of International Telecommunication Union?
    1.HamadounToure
    2.Werner Hoyer
    3.Martin Sajdik
    4.Kunio Mikuriya
    5.None of these
    Answer –1.HamadounToure
    Explanation:Headquarters – Geneva, Switzerland

  9. Where is the headquarters of International Standard Organisation?
    1.New Delhi, India
    2.Frankfurt, Germany
    3.Tokyo, Japan
    4.Lausanne, Switzerland
    5.None of these
    Answer –4.Lausanne
    Explanation:Head – Dr. Zhang Xiaogang

  10. Where is the headquarters of World Bank?
    1.Washington D.C, US
    2.New York City, US
    3.London, England
    4.Lausanne, Switzerland
    5.None of these
    Answer –1.Washington D.C
    Explanation:Head – Jim Yong Kim

  11. Where is the headquarters of Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons?
    1.Washington D.C, US
    2.Tokyo, Japan
    3.Paris, France
    4.The Netherlands, Hague
    5.None of these
    Answer –4.The Netherlands, Hague
    Explanation:Head – AhmetUzumcu

  12. Where is the headquarters of Caribbean Development Bank?
    1.Washington D.C, US
    2.Tokyo, Japan
    3.Paris, France
    4.The Netherlands, Hague
    5.None of these
    Answer –5.None of these – Bridgetown, Barbados
    Explanation:Head – Dr.William Smith Warren

  13. Where is the headquarters of Economic and Social council?
    1.Washington D.C, US
    2.New York city, US
    3.London, England
    4.Lauzanne, Switzerland
    5.None of these
    Answer –2.New York city, US
    Explanation:Head – Martin Sajdik

  14. Who is the head of Inter-American Development Bank?
    1.Luis Alberto Moreno
    2.Kanayo F. Nwanze
    3.Ahmad Mohamed Ali
    4.Christine Lagarde
    5.None of these
    Answer –1.Luis Alberto Moreno
    Explanation: Headquarters – Washington, DC, US

  15. Where is the headquarters of International Fund for Agricultural Development?
    1.Rome, Italy
    2.Paris, France
    3.New York City, US
    4.New Delhi, India
    5.None of these
    Answer –1.Rome, Italy
    Explanation: Head – Kanayo F. NwanzeS