Current Affairs PDF Sales

Static Gk quiz : Famous Persons in recent news-5

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. What is the original name of Malayalam actor and mimicry artist Abi, who passed away recently in Kochi?
    1.Muhammad Hussain
    2.Habeeb Ahamed
    3.K Satchidnandan
    4.M V Pylee
    5.None of these
    Answer : 2.Habeeb Ahamed

  2. What is the name of the Gandhian and freedom fighter, who passed away recently in Bhubaneswar?
    1.Purabhi Mukhopadyay
    2.Milka Singh
    3.Birendra Singh
    4.Saraswati Tripathy
    5.None of these
    Answer : 4.Saraswati Tripathy

  3. What is the name of the 29th Chief Justice of India, who passed away recently?
    1.Adarsh Sein Anand
    2.Purabi Mukhopadhyay
    3.Ja Ra Sundaresan
    4.Sukharanjan Sengupta
    5.None of these
    Answer : 1.Adarsh Sein Anand

  4. What is the original name of the journalist who had the pseudonym Bhakkiyam Ramasami?
    1.Banwari Lal Joshi
    2.Sukharanjan Sengupta
    3.Ja Ra Sundaresan
    4.Raveendra Kumar
    5.None of these
    Answer : 3.Ja Ra Sundaresan

  5. Name the former Yemeni President who was killed by Houthi rebels in capital Sanaa, recently?
    1.Hussain Adbullah
    2.Ali Abdullah Saleh
    3.Abdul Malik Hasan
    4.Yousuf Ali Mohammed
    5.None of these
    Answer : 2.Ali Abdullah Saleh

  6. What was the occupation of Sue Grafton, who passed away recently in California?
    1.Cricketer
    2.Educationalist
    3.Politician
    4.Author
    5.None of these
    Answer : 4.Author

  7. What was the occupation of Robbie Malinga of South Africa, who passed away recently?
    1.Politician
    2.Cartoonist
    3.Musician
    4.Scientist
    5.None of these
    Answer : 3.Musician

  8. Jatileswar Mukhopadhyay who passed away recently, was a _____ singer?
    1.Hindi
    2.Odia
    3.Bengali
    4.Punjabi
    5.None of these
    Answer : 3.Bengali

  9. Neeraj Vora who passed away recently in Mumbai was a _____?
    1.Cricketer
    2.Hockey Player
    3.Supreme Court Judge
    4.Scientist
    5.None of these
    Answer : 5.None of these; He was an actor & director

  10. Chaudhary Prem Singh who passed away recently in Delhi belonged to which party?
    1.Bharatiya Janata Party
    2.Indian National Congress
    3.Shiromani Akali Dal
    4.Samajwadi Party
    5.None of these
    Answer : 2.Indian National Congress

  11. Batuk Gathani who passed away recently was a _____?
    1.Politcian
    2.Supreme Court Judge
    3.Former President of BCCI
    4.Journalist
    5.None of these
    Answer : 4.Journalist

  12. Shashi Kapoor, who passed away recently in Mumbai was a____?
    1.Actor
    2.Cricketer
    3.Golfer
    4.Badminton player
    5.None of these
    Answer : 1.Actor

  13. Rock star Johnny Hallyday, who passed away recently belonged to which country?
    1.Germany
    2.France
    3.USA
    4.Canada
    5.None of these
    Answer : 2.France

  14. Name the Indian-origin South African freedom fighter who died recently in Johannesburg?
    1.Ali Abdullah
    2.Vergese Kurien
    3.John Curtis
    4.Laloo Chiba
    5.None of these
    Answer : 4.Laloo Chiba