Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Sreerupa Mukherjee, who passed away recently is a former Indian woman _____ player?
    1.Hockey
    2.Cricket
    3.Badminton
    4.Tennis
    5.None of these
    Answer – 2.Cricket

  2. What is the name of the Former Chief Justice of India, who passed away recently?
    1.Purabi Mukhopadhyay
    2.Adarsh Sein Anand
    3.Ja Ra Sundaresan
    4.Sukharanjan Sengupta
    5.None of these
    Answer – 2.Adarsh Sein Anand

  3. _____ named the ‘father of DNA fingerprinting in India’, passed away on 10th December 2017?
    1.Batuk Gathani
    2.Chaudhary Prem Singh
    3.Lalji Singh
    4.Sukharanjan Sengupta
    5.None of these
    Answer – 3.Lalji Singh

  4. Sukharanjan Sengupta, who passed away on 9th December 2017 was a ____?
    1.Rajya Sabha member
    2.Cricketer
    3.Journalist
    4.Badminton player
    5.None of these
    Answer – 3.Journalist

  5. What is the name of the pop and jazz singer who passed away recently in California, US?
    1.Bruce McCandless
    2.Keely Smith
    3.Johnny Hallyday
    4.Robbie Malinga
    5.None of these
    Answer – 2.Keely Smith

  6. Alfie Curtis of London, who passed away recently, was a ____?
    1.Politician
    2.Football singer
    3.Actor
    4.Jounalist
    5.None of these
    Answer – 3.Actor

  7. Hoshang Dadiba Amroliwala, who passed away on 29th December 2017, was a former Indian ______ player?
    1.Hockey
    2.Tennis
    3.Chess
    4.Cricket
    5.None of these
    Answer – 4.Cricket

  8. What is the name of the famous ophthalmologist who passed away on 27th December 2017 in Amritsar, Punjab?
    1.Daljit Singh
    2.M V Pylee
    3.Partha Mukhopadhyay
    4.Banwari Lal Joshi
    5.None of these
    Answer – 1.Daljit Singh

  9. Banwari Lal Joshi, who passed away on 22nd December 2017, was the former governor of _____?
    1.Assam
    2.Bihar
    3.Odisha
    4.Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Uttar Pradesh

  10. What is the name of former NASA astronaut who passed away on 21st December 2017?
    1.Bob Givens
    2.Bruce McCandless
    3.Sue Grafton
    4.Robbie Malinga
    5.None of these
    Answer – 2.Bruce McCandless

  11. ______, the creator of the first official design of Bugs Bunny, passed away recently in California, US?
    1.Bob Givens
    2.Robbie Malinga
    3.Sue Grafton
    4.Johnny Hallyday
    5.None of these
    Answer – 1.Bob Givens

  12. Rabisankar Bal, who passed away recently on 12th December 2017 is a _____ actor?
    1.Kannad
    2.Bengali
    3.Telegu
    4.Hindi
    5.None of these
    Answer – 2.Bengali

  13. Partha Mukhopadhyay, who passed away recently on 25th December 2017 is a _____ actor?
    1.Kannada
    2.Bengali
    3.Telegu
    4.Hindi
    5.None of these
    Answer – 2.Bengali

  14. M V Pylee of Kerala, who died recently was a _____?
    1.Singer
    2.Journalist
    3.Cricketer
    4.Educationalist
    5.None of these
    Answer – 4.Educationalist

  15. Ashok Kumar Mattoo, who died on 27th December 2017 was the former president of?
    1.Hockey India
    2.Football India
    3.Kabbadi Champions
    4.Kabbadi Kings
    5.None of these
    Answer – 1.Hockey India