Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both static GK questions from December Current Affairs 2017 and general GK !!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Indira Sagar Dam of Madhya Pradesh has been constructed on which river?
    1.Penna river
    2.Krishna river
    3.Narmada river
    4.Palar river
    5.None of these
    Answer –3.Narmada river

  2. Rihand Dam has been constructed on Rihand river in which Indian state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Andhra Pradesh
    4.Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Uttar Pradesh

  3. In which stated the Sardar Sarovar Dam has been constructed on Narmada river?
    1.Tamil Nadu
    2.Madhya Pradesh
    3.Andhra Pradesh
    4.Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer – 5.None of these – Gujarat

  4. Ukai Dam located in Gujarat has been constructed on which river?
    1.Tapi river
    2.Penna river
    3.Narmada river
    4.Karjan river
    5.None of these
    Answer – 1.Tapi river

  5. Nagarjuna Sagar Dam in Andhra Pradesh is built on which river?
    1.Periyar river
    2.Penna river
    3.Narmada river
    4.Krishna river
    5.None of these
    Answer – 4.Krishna river

  6. Pong Dam of Himachal Pradesh has been constructed on which river?
    1.Beas river
    2.Tapi river
    3.Gola river
    4.Subansiri river
    5.None of these
    Answer – 1.Beas river

  7. Srisailam dam on Krishna river is located in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Madhya Pradesh
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 5.None of these – Andhra Pradesh

  8. Supa Dam on Kali Nadi river is located in_________.
    1.Himachal Pradesh
    2.Arunachal Pradesh
    3.Punjab
    4.Karnataka
    5.None of these
    Answer – 4.Karnataka

  9. Tehri Dam of Uttarakhand is built on which river?
    1.Bhagirathi river
    2.Tapi river
    3.Gola river
    4.Subansiri river
    5.None of these
    Answer – 1.Bhagirathi river

  10. Ramganga Dam biased on Ramganga river is situated in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Kerala
    4.Telangana
    5.None of these
    Answer – 5.None of these – Uttarakhand

  11. Idukki Dam of Kerala is built across which river?
    1.Periyar river
    2.Brahmaputra river
    3.Narmada river
    4.Krishna river
    5.None of these
    Answer – 1.Periyar river

  12. Subansri lower HE Dam on Subansri river is located in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Punjab
    4.Arunachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 4.Arunachal Pradesh

  13. Minimata (Hasteo) Dam on Hasteo river is situated in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Punjab
    4.Arunachal Pradesh
    5.None of these
    Answer – 5.None of these – Chhattisgarh

  14. Cheruthoni Dam on Cheruthoni river is located in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Karnataka
    3.Punjab
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer – 4.Kerala

  15. Kulamavu Dam of Kerala is built across which river?
    1.Periyar river
    2.Kilivillithode river
    3.Narmada river
    4.Krishna river
    5.None of these
    Answer – 2.Kilivillithode river