Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. What is the capital of Bellarus?
    1.Tirana
    2.Andorra la Vella
    3.Vienna
    4.Minsk
    5.None of these
    Answer: 4.Minsk
    Currency : Belarusian ruble(BYR)

  2. What is the currency of Czech Republic?
    1.Kuna(HRK)
    2.Czech koruna(CZK)
    3.Danish krone(DKK)
    4.Euro(EUR)
    5.None of these
    Answer: 2.Czech koruna(CZK)
    Capital : Prague

  3. What is the capital of Finland?
    1.Berlin
    2.Gibraltar
    3.Athens
    4.Saint Peter Port
    5.None of these
    Answer:5.None of these : Helsinki
    Currency : Euro(EUR)

  4. What is the currency of Greece?
    1.Euro(EUR)
    2.Złoty
    3.Pound sterlingc (GBP)
    4.Forint(HUF)
    5.None of these
    Answer:1.Euro(EUR)
    Capital : Athens

  5. What is the currency of Hungary?
    1.Pound sterlingc (GBP)
    2.Forint(HUF)
    3.Krona
    4.Euro (EUR)
    5.None of these
    Answer:2.Forint(HUF)
    Capital : Budapest

  6. What is the currency of Italy?
    1.Euro(EUR)
    2.Dinar
    3.Pound sterlingd (GBP)
    4.Ruble
    5.None of these
    Answer:1.Euro(EUR)
    Capital : Rome

  7. What is the capital of Malta?
    1.Valletta
    2.Monaco
    3.Podgorica
    4.Amsterdam
    5.None of these
    Answer:1.Valletta
    Currency: Euro(EUR)

  8. What is the capital of Romania?
    1.Warsaw
    2.Lisbon
    3.Bucharest
    4.San Marino
    5.None of these
    Answer:3.Bucharest
    Capital : Romanian leu (RON)

  9. What is the currency of Spain?
    1.Euro(EUR)
    2.Złoty
    3.Moldovan leu(MDL)
    4.Pound sterlingd (GBP)
    5.None of these
    Answer:1.Euro(EUR)
    Capital : Madrid

  10. What is the capital of Sweden?
    1.Longyearbyen
    2.Stockholm
    3.Bern
    4.Tiraspol
    5.None of these
    Answer:2.Stockholm
    Currency : Swedish krona(SEK)

  11. What is the currency of Poland?
    1.Złoty(PLN)
    2.Euro (EUR)
    3.Norwegian krone (NOK)
    4.Swedish krona(SEK)
    5.None of these
    Answer:1.Złoty(PLN)
    Capital : Warsaw

  12. What is the capital of Serbia?
    1.San Marino
    2.Belgrade
    3.Bratislava
    4.Ljubljana
    5.None of these
    Answer:2.Belgrade
    Currency : Serbian dinar(RSD)

  13. What is the currency of Portugal?
    1.Złoty(PLN)
    2.Euro (EUR)
    3.Romanian leu(RON)
    4.Transnistrian rubled(PRB)
    Answer:2.Euro (EUR)
    Capital :Lisbon

  14. What is the capital of San Marino?
    1.San Marino
    2.Belgrade
    3.Bratislava
    4.Ljubljana
    5.None of these
    Answer:1.San Marino
    Currency :Euro(EUR)

  15. What is the capital of Ukraine?
    1.Kiev
    2.Podgorica
    3.Amsterdam
    4.Oslo
    5.None of these
    Answer:1.Kiev
    Currency : Ukranian hryvnia(UAH)