Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Which of the following lines divide India and Pakistan?
    1.McMohan Line
    2.Durand Line
    3.Line of Control
    4.Line of Actual Control
    5.None of these
    Answer :3.Line of Control

  2. McMohan Line divides India and which country?
    1.Bangladesh
    2.Myanmar
    3.Nepal
    4.China
    5.None of these
    Answer :4.China

  3. Which line divides Afghanistan and Pakistan?
    1.Radcliffe Line
    2.Blue Line
    3.Purple Line
    4.Durand Line
    5.None of these
    Answer :4.Durand Line

  4. Which line divides Isreal & Lebanon?
    1.Green Line
    2.Mannar haime line
    3.Blue Line
    4.Order Neisse Line
    5.None of these
    Answer :3.Blue Line

  5. Maginot Line divides which two countries?
    1.Libya & Sudan
    2.Egypt & Sudan
    3.France & Germany
    4.Poland & Russia
    5.None of these
    Answer :3.France & Germany

  6. 49 Parallel North (Medicine Line) divides which two countries?
    1.USA & Canada
    2.North & South Korea
    3.Iraq & Iran
    4.Israel and Syria
    5.None of these
    Answer :1.USA & Canada

  7. Iraq and Iran are divided by which of the following lines?
    1.17th Parallel Line
    2.20 Parallel North
    3.31 Parallel North
    4.35 Parallel North
    5.None of these
    Answer :3.31 Parallel North

  8. Which line divides North and South Korea?
    1.36 Parallel North
    2.38 Parallel North
    3.40 Parallel North
    4.41 Parallel North
    5.None of these
    Answer :2.38 Parallel North

  9. Blue Line divides which two countries?
    1.Isreal & Lebanon
    2.France & Germany
    3.Russia & Finland
    4.Libya & Sudan
    5.None of these
    Answer :1.Isreal & Lebanon

  10. Purple Line divides which two countries?
    1.Poland & Russia
    2.Israel & Syria
    3.India & China
    4.Egypt & Sudan
    5.None of these
    Answer :2.Israel & Syria

  11. Poland and Russia are divided by which of the following lines?
    1.45 Parallel North
    2.16 Parallel North
    3.Mason–Dixon line
    4.Curzon Line
    5.None of these
    Answer :4.Curzon Line

  12. Which line separates Russia and Finland?
    1.Marginal Line
    2.Green Line
    3.Sigfried Line East
    4.Mannar haime line
    5.None of these
    Answer :4.Mannar haime line

  13. Which of the following lines divide North and South Vietnam?
    1.16 Parallel North
    2.17th Parallel Line
    3.20 Parallel North
    4.22 Parallel North
    5.None of these
    Answer :2.17th Parallel Line

  14. Angola and Namibia are divided by which of the following lines?
    1.16 Parallel North
    2.Green Line
    3.43 Parallel North
    4.45 Parallel North
    5.None of these
    Answer :1.16 Parallel North

  15. Armistice Line (Military Demarcation Line) divides which of the two countries?
    1.Poland & Germany
    2.France & Germany
    3.North Korea & South Korea
    4.Egypt & Sudan
    5.None of these
    Answer :3.North Korea & South Korea