Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz : Bird Sanctuaries in India

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

  1. Chintamoni Kar Bird Sanctuary is located in which state?
    1.Tamil Nadu
    2.Uttar Pradesh
    3.West Bengal
    4.Karnataka
    5.None of these
    Answer: 3.West Bengal

  2. Which state houses the Attiveri Bird Sanctuary?
    1.Himachal Pradesh
    2.Odisha
    3.Punjab
    4.Karnataka
    5.None of these
    Answer: 4.Karnataka

  3. Where is Salim Ali Bird Sanctuary located?
    1.Haryana
    2.Uttar Pradesh
    3.Goa
    4.Tamil Nadu
    5.None of these
    Answer: 3.Goa

  4. Which of the following bird sanctuaries is not present in Bihar?
    1.Nagi Dam Bird Sanctuary
    2.Nakti Dam Bird Sanctuary
    3.Bhimband Wildlife Sanctuary
    4.Najafgarh drain bird sanctuary
    5.None of these
    Answer: 4.Najafgarh drain bird sanctuary; it is in Delhi

  5. In which state is Porbandar Bird Sanctuary present?
    1.Uttar Pradesh
    2.Arunachal Pradesh
    3.Himachal Pradesh
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer: 4.Gujarat

  6. Which state houses the Great Indian Bustard Sanctuary?
    1.Maharashtra
    2.Assam
    3.Odisha
    4.Manipur
    5.None of these
    Answer: 1.Maharashtra

  7. Where is Vedanthangal Bird Sanctuary present?
    1.Andhra Pradesh
    2.Tamil Nadu
    3.Telangana
    4.Kerala
    5.None of these
    Answer: 2.Tamil Nadu

  8. Which of the following bird sanctuaries is not present in Andhra Pradesh?
    1.Atapaka Bird Sanctuary
    2.Nelapattu Bird Sanctuary
    3.Pulicat Lake Bird Sanctuary
    4.Khijadiya Bird Sanctuary
    5.None of these
    Answer: 4.Khijadiya Bird Sanctuary; it is in Gujarat

  9. Where is Bhindawas Wildlife Sanctuary situated?
    1.Himachal Pradesh
    2.Arunachal Pradesh
    3.Haryana
    4.Punjab
    5.None of these
    Answer: 3.Haryana

  10. Keoladeo National Park is present in which state?
    1.Gujarat
    2.Rajasthan
    3.Bihar
    4.Odisha
    5.None of these
    Answer: 2.Rajasthan

  11. Which of the bird sanctuary is present in Assam?
    1.Bonal Bird Sanctuary
    2.Deepor beel bird sanctuary
    3.Gudavi Bird Sanctuary
    4.Kaggaladu Bird Sanctuary
    5.None of these
    Answer: 2.Deepor beel bird sanctuary

  12. Which of the following pairs is incorrect?
    1.Kutch Bustard Sanctuary – Gujarat
    2.Khaparwas Wildlife Sanctuary – Rajasthan
    3.Bankapura Peacock Sanctuary – Karnataka
    4.Pakshipathalam Bird Sanctuary – Kerala
    5.None of these
    Answer: 2.Khaparwas Wildlife Sanctuary – Rajasthan; it is located in Haryana

  13. Which of the following pairs is correct?
    1.Mayani Bird Sanctuary – Assam
    2.Harike bird sanctuary – Punjab
    3.Khichan Bird Sanctuary – Tamil Nadu
    4.Vettangudi Bird Sanctuary – Uttar Pradesh
    5.None of these
    Answer: 2.Harike bird sanctuary – Punjab

  14. Where is Mandagadde Bird Sanctuary located?
    1.Uttar Pradesh
    2.Uttarakhand
    3.Goa
    4.Karnataka
    5.None of these
    Answer: 4.Karnataka

  15. Which state houses the Thattekad Bird Sanctuary?
    1.Kerala
    2.Assam
    3.Madhya Pradesh
    4.Jammu & Kashmir
    5.None of these
    Answer: 1.Kerala