English Questions: Spotting Error Set-6

Hello Aspirants. Welcome to Online English Section Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors Section, which is common for all the IBPS/SBI/RRB/LIC/SSC CGL/LDC exam and other competitive exams.

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is no error, the answer is  (5).

  1. 1) We decided the if they /2) come up with a creditable /3) programme we would include /4) them in the scheme. /5) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(3)
    Replace “would” with “will”
  2. 1) We have a fantastic car /2) this year, even better /3) that in 2014 and it /4) should suit the track /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(3)
    Replace “that” with “than”
    better…than
  3. 1) It wasn’t the smoothest of /2) weekends for me so to come up /3) with second place wasn’t a /4) disaster in the circumstances /5) no error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(2)
    Replace “come up” with “come away”
    come away–to leave in a particular state or condition
  4. 1) Aarata made history when /2) he become the first Japanese to /3) to represent India in a friendly /4) against Palestine in 2013. /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(2)
    Replace “become” with “became”
  5. 1) India is turning to /2) be a key market for Sony /3) globally at a time when operations in many /4) other countries are struggling. /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(1)
    turning out… to develop in a particular way, or to have a particular result
  6. 1) a Islamic message service, /2) started by Bareilly-based /3) tesheeni foundation in April this year, /4) Receives nearly 20 queries a day /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(1)
    an Islamic
  7. 1) The center’s argument that states /2) will get additional service tax /3) benefit is not convincing as there is /4) no clarity in it, said a senior official. /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    No error
  8. 1) Curious Indians are prolific users of /2) the right to information (RTI) act and /3) public authority are /4) unable to keep them satisfied. /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(3)
    Replace “authority” with “Authorities”
  9. 1) The best way to end /2) stress is to stop /3) compare your grades /4) with that of your peers. /5) no error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(3)
    Replace “compare” with “comparing”
  10. 1) Any complaint regarding the /2) conduct of the examination were /3) attended within two hours /4) after the exam was over. /5) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    E. 5
    Answer
    Answer-(2)
    Replace “were” with “was”