Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 33

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ Once we move into the b)/ realm of communities, c)/ these differentiations only d)/ become most complex. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “most” with “more”

  2. a)/ There is no “you are not welcome” b)/ board hanging outside; yet the c)/ insider defends the ‘pure’ d)/ with his mere glance. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  3. a)/ With nominal GDP growing at b)/ lower then the real GDP, further addition c)/ to debt will increase debt-GDP d)/ ratio at a much faster rate. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “then” with “than”
    the correct word is “Lower than”

  4. a)/ ‘Higher’ art becomes informal, b)/ natural and accessible, while c)/ the ‘lower’ become serious, d)/ valuably and respected. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “valuably” with “valuable”

  5. a)/ Creating a mechanism to resolve the disputes, even if b)/ only 20 per cent of this is recovered, c)/ could fetch the government over Rs.1 lakh crore and, more d)/ importantly, it would create a more favourable investment climate. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “would” with “will”

  6. a)/ this is only a beginning and does not b)/ negate the possibility of c)/ another kind of experiment d)/ emerging in the highest echelons of art. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “highest” with “higher”

  7. a)/ The engagement itself b)/ continues to be a learning c)/ process where we d)/ constantly discover differences. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  8. a)/ While the children of the village is b)/ enthusiastic performers in the festival, the c)/ adults come as onlookers: d)/ laughing, smiling and enjoying the art. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “is” with “are”
    Given subject “children” is plural so verb should be plural.

  9. a)/ Yet the governments of both b)/ country have a magnificent c)/ opportunity today to unite their d)/ people around a national agenda. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “country” with “countries”
    ”both” indicate two thing so “countries” will be correct word instead of country..

  10. a)/ That it has taken six long years b)/ to emerge is sobering but c)/ also underlines that it is not d)/ a opportunity that can be missed. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “a” with “an”