Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 20

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I.Study the following information carefully to answer the given questions
There are 7 friends M, N, O, P,Q, R and S. All of them have a different types of Car – Alto, Swift, BMW, Audi, Fiat, Nano and WaganR, but not necessarily in the same order. All of them are using different Service provider – Airtel, Aircel, Reliance, Vodafone, Idea, Tata Docomo and MTNL.

P has BMW and he used Airtel. The one who has Nano uses Tata Docomo. M does not use Vodafone, while N who has Swift and uses Idea. Q and R do not have Nano. Q uses Reliance and WagonR, while the person who has Audi uses vodafone. O uses MTNL. S who does not own Alto uses Aircel.

  1. P uses which of the following Service ?
    A.Airtel
    B.Aircel
    C.Idea
    D.Reliance
    E.None of these
    Answer – A.Airtel
    Explanation :puzzle

  2. Who among the following has Audi ?
    A.P
    B.R
    C.S
    D.Q
    E.None of these
    Answer – B.R

  3. Who among the following uses the Service Aircel ?
    A.O
    B.N
    C.S
    D.M
    E.None of these
    Answer – C.S

  4. Which of the following combination is incorrect ?
    A.S-Fiat-Aircel
    B.P-BMW-Airtel
    C.M-Nano-Tata Docomo
    D.R-Alto-Idea
    E.None of these
    Answer – D.R-Alto-Idea

  5. Which of the following combination is correct ?
    A.M-BMW-Reliance
    B.S-Swift-Idea
    C.N-Swift-Idea
    D.R-Alto-Aircel
    E.None of these
    Answer – C.N-Shift-Idea

II.Study the following information carefully to answer the given questions
Arun, Beema, Carolin, Diya, Easwar, Francis and Govind are seven students of a school. Each of them studies in a different standard I to VI but not necessarily in the same order. Each of them likes a different Subject – English, Hindi, Maths, Biology, Chemistry, GK and Computer but not necessarily in the same order.

Beema studies in Standard VI but he does not like Biology or computer. Carolin like English and does not study in  standard IV or II. Easwar studies in Standard VII and likes Hindi. The one who likes GK studies in standard  I. Diya studies in standard III. Govind likes Maths. Arun does not study in standard I.The one who like computer studies in standard IV.

  1. Govind studies in which of the following standard ?
    A.VI
    B.II
    C.III
    D.V
    E.None of these
    Answer – B.II
    Explanation :puzzle

  2. Which of the following subjects does Arun likes ?
    A.English
    B.Biology
    C.Computer
    D.Hindi
    E.None of these
    Answer – C.Computer

  3. Who among the following likes Biology ?
    A.Diya
    B.Beema
    C.Carolin
    D.Arun
    E.None of these
    Answer – A.Diya

  4. Which of the following combination is incorrect ?
    A.Govind II   Maths
    B.Diya III Biology
    C.Arun IV Computer
    D.Francis V English
    E.None of these
    Answer – D. Francis  V   English

  5. Carolin studying in which standard ?
    A.III
    B.IV
    C.V
    D.VII
    E.None of these
    Answer – C.V

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.