Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Coded Inequalities Set 29

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in coded Inequalities, which is common for all the  competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!

Bank PO Level Questions :-

  1. Statements: P ≥ Q; R > M; P ≥ O; Q ≥ R; N = Q
    Conclusions:
    I. R > O
    II. O > Q
    III. Q > M
    IV. N > P
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. Either I or II true
    D. Neither I nor II is true
    E. Only III is true
    Answer – E. Only III is true

  2. Statements: A ≥ B; C = B; E > F; A ≤ D; B ≥ F
    Conclusions:
    I. C < E
    II. D ≥ B
    III. A ≥ F
    IV. E > D
    A. Only II is true
    B. Only III is true
    C. Either I or II true
    D. II and III are true
    E. I and II are true
    Answer – D. II and III are true

  3. Statements: P > Q; S ≥ U; Q ≤ T; R = S; R < T
    Conclusions:
    I. P ≥ U
    II. U < T
    III. S ≤ P
    IV. P < T
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. Either I or II true
    D. Neither I nor II is true
    E. III and IV are true
    Answer – B. Only II is true

  4. Statements: A=B; C≤D; E>C; B<D
    Conclusions:
    I. D < B
    II. D > E 
    III. A > E
    IV. A > C
    A. None is true
    B. Only II is true
    C. Only I and II are true
    D. Only II and III are true
    E. Only IV is true
    Answer – A.None is true

  5. Statements: Q ≥ P; R = S; U < T; Q< R; Q< V; S ≥ T
    Conclusions: 
    I. S < U
    II. P > R
    III. T < V
    IV. P < R
    A. Only I is true
    B. Only IV is true
    C. Only III is true
    D. None is true
    E. All are true
    Answer – B. Only IV is true

  6. Statements: W = X; R < C; W ≤ R ; A ≥ B; B > X
    Conclusions:
    I. A > W
    II. B > W
    III. C > X
    IV. X ≤ R
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. Only I and II are true
    D. Only III and IV are true
    E. All are true
    Answer – E. All are true

  7. Statements: T>O; S>R; S≤O; R≤F; U≤F
    Conclusions:
    I. T>S
    II. O>R
    III. F≥U
    IV. O≤U

    A. Only I, II and III are true
    B. Only II is true
    C. Only I, II and IV are true
    D. Neither I nor II is true
    E. None is true
    Answer – A. Only I, II and III are true

  8. Statements: B≤U, E≥U; E>V; L≤V
    Conclusions:
    I. E≥B
    II. E≥L
    III. U>V
    IV. B≤E

    A. Only I, II and III are true
    B. Only II is true
    C. Only I and IV are true
    D. Neither I nor II is true
    E. None is true
    Answer – C. Only I and IV are true

  9. Statements: C<R; R≤N; N=M; M≥F; Q≥M; M<O
    Conclusions:
    i. R≤F
    ii. C<Q
    iii. Q≤M
    iv. F<O

    A. Only I, II and III are true
    B. Only II is true
    C. Only II and IV are true
    D. Neither I nor II is true
    E. None is true
    Answer – C. Only II and IV are true

  10. Statements: N≤Q; R>P; P=N; S>T; T≥R
    Conclusions:
    I. S>N
    II. Q=P
    III. P<Q
    IV. T<P
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. None is true
    D. Either II or III and I are true
    E. All are true
    Answer – D. Either II or III and I are true