Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Coded Inequalities Set 28

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in coded Inequalities, which is common for all the  competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!

Bank PO Level Questions :-

  1. In which of these expressions ‘I > E’ be definitely false?
    A. I>P≥Q=G≥R>E
    B. P<A≤I≤T;E≥O>T
    C. E≤A≤L=R<I
    D. I>C>=F≤H; E<F
    E. I>T=O≥P; E<J=P
    Answer – B. P<A≤I≤T;E≥O>T

  2. Which of the following symbols should be placed in the blank spaces respectively(in the same order from left to right) in order to complete the given expression in such a manner that both ‘H≥F’ as well as ‘G≤H’ definitely holds true? H _ A _ F _ G _ I
    A. >, ≥, <, =
    B. >, >, ≥, <
    C. ≥, ≥, ≤,≤
    D. ≥, =, ≥,<
    E. Other than those given as options
    Answer – D. ≥, =, ≥,<

  3. In Which of the following expressions does the expression ‘I≤Z’ to definitely hold true?
    A. K ≥ I ≤ R = P < S ≤ Z
    B. U ≥ Z ≥ M = F ≤ A ≥ I
    C. I ≥ C > Q ≥ B = N ≤ Z
    D. G ≥ I = A < B ≤ S ≤ Z
    E. Z ≥ E = G ≥ W = Y ≥ I
    Answer – E. Z ≥ E = G ≥ W = Y ≥ I

  4. Which of the following expressions is true if the expression P<T<=B>S>M>=A is definitely true?
    A. A ≤ P
    B. S < P
    C. M > P
    D. A < B
    E. T ≤ M
    Answer – D. A < B

  5. Statements: Z ≤ K < D = S; D < A < O; G ≥ D < R
    Conclusions: i. G > A, ii. Z < R
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – B.Only II is true

  6. Statements: E<L≤P=B; L = Q Conclusions: i. B>E, ii. Q≤P
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – E.Both I and II are true

  7. Statements: B>I=S≥A<J≤H; J>Q; K<Z
    Conclusions: i. H>Q, ii. B<A
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – A.Only I is true

  8. Statements: Z≥Y≥S>C≤Q≤L
    Conclusions: i. Z>Q, ii. Y≤L
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – D.Neither I nor II is true

  9. Statements: C<R≤N = M≥F; Q≥M<O; D≥L
    Conclusions: i. R≤F, ii. C<Q
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – B.Only II is true

  10. Statements: C<R≤N = M≥F; Q≥M<O; D≥L
    Conclusions: i. Q≥D, ii. F<O
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – B.Only II is true