Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Reasoning Day 13

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the following data and answer the following questions.
Seven persons P,Q,R,S,T,U and V work in three different companies HCL, TCS and Infosys. They are having different job roles as HR, Marketer and Technician. There are atleast Two perons for every role of job. There is atleast one female worker and one Male worker in every company.There are atleast two persons in every company.
T works in Infosys as Marketer. Only Males works as HR’s. Either of V or S is working in Infosys but not both. No of Males working in Infosys is two. Only females work as Technicians. R and S works in the same company but not in TCS. P and R have same job role. Persons working as Marketers don’t work in HCL. Q and V have same job role. U is female. Q works in TCS. S works as Technician and doesn’t work with T.

  1. Which of the following pair is working as HR’s?
    A. P and Q
    B. P and R
    C. R and S
    D. R and V
    E. None
    Answer – B. P and Rpuzzle-day-thirt

  2. Which of the following combination is true?
    A. P – Female – TCS – HR
    B. Q – Male- TCS – HR
    C. R – Female – HCL – HR
    D. U- Female – Infosys – Technician
    E. None is true
    Answer – D. U- Female – Infosys – Technician

  3. Which of the following pair is working as Technician?
    A. S and U
    B. S and V
    C. U and Q
    D. U and P
    E. None
    Answer – A. S and U

  4. In which of the company V is working?
    A. TCS
    B. HCL
    C. Infosys
    D. None
    E. Cannot be determined
    Answer – C. Infosys

  5. Who among the following is not working in Marketing role?
    A. Q
    B. T
    C. V
    D. R
    E. All are working
    Answer – D. R

Q(6-10) Study the data and answer the following questions

There are Eight seats in a circular arrangement One seat is left Vacant. In rest of the seats Seven Wives – Sandhya, Sameera, Sujitha, Sita, Sangeetha, Shilpa and Shalini are sitting, and their Seven Husbands – Sandeep, Sagar, Samir, Sourav, Sushant, Sriram, and Saketh are also sitting along with them not necessarily in same order. All are facing away from the centre.
Sita sits third to the left of Sujitha. Sita is neither wife of Sourav nor Sandeep. Sameera sits third to the left of Shilpa. No of persons sitting between Sourav and the Vacant seat is three. Sriram is neither husband of Sameera nor Sujitha. Sourav is neither husband of Sameera nor Shilpa. Sandeep sits second to the left of Sameera. Shalini and Saketh are Wife and Husband. Husband of Sandhya Sits third to the left of Sangeetha. Sagar sits second to the left of Sourav. Shalini and Sushant are adjacent to Sriram.

  1. Who among the following sitting third to the left of Sagar?
    A. Saketh
    B. Sriram
    C. Sandeep
    D. Sourav
    E. None
    Answer – A. Saketh

  2. Who among the following is the Wife of Sagar?
    A. Sangeetha
    B. Shiplap
    C. Sandhya
    D. Sita
    E. Sammera
    Answer – D. Sita

  3. Which of the following pair of Wife and Husband is correct?
    A. Sandhya – Sagar
    B. Sameera –Samir
    C. Sita- Sourav
    D. Sujitha – Sriram
    E. None
    Answer – B. Sameera –Samir

  4. Which of the following statement is false?
    A. Sandya is wife of Sandeep
    B. Sourav sits second to the right of Sita
    C. Saketh sits adjacent to vacant seat
    D. Sujitha is wife of Sushant
    E. Samir sits second to the right of Sameera
    Answer – E. Samir sits second to the right of Sameera

  5. Who among the following is the wife of Sriram?
    A. Sujitha
    B. Shilpa
    C. Sandhya
    D. Sameera
    E. Sita
    Answer – B. Shilpa