Current Affairs PDF Sales

GK Questions: World Polity – Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to World Gk(Parliament of Countries) !!!

  1. ……………….. is the parliament of Serbia
    1.National Congress
    2.Federal Assembly
    3.Cortes
    4.National Assembly
    5.None of these
    Answer – 2.Federal Assembly
    Explanation :
    The National Assembly is the unicameral legislature of Serbia. The assembly is composed of 250 proportionally elected deputies by secret ballot

  2. Pyithu Hluttaw is the parliament of which country ?
    1.Myanmar
    2.Philippines
    3.Mozabique
    4.China
    5.None of these
    Answer – 1.Myanmar
    Explanation :
    The Pyithu Hluttaw is the lower house of the Pyidaungsu Hluttaw- parliament of Myanmar with seats accorded to each of the 330 township

  3. Which of the following is the parliament of Bulgaria ?
    1.Parliament
    2.Congress
    3.Legislative Assembly
    4.Narodno Subranie
    5.None of these
    Answer – 4.Narodno Subranie
    Explanation :
    The National Assembly (Narodno sabranie) is the unicameral parliament and body of the legislative of Bulgaria.

  4. ………………….. is the parliament of USA
    1.Congress
    2.National Assembly
    3.Federal Assembly
    4.National Congress
    5.None of these
    Answer – 1.Congress
    Explanation :
    The United States Congress is the bicameral legislative branch of the United States federal government

  5. Sabor is the parliament of ……………………………
    1.Chile
    2.Greece
    3.Egypt
    4.Crotia
    5.None of these
    Answer – 4.Crotia
    Explanation :
    The Croatian Parliament or the Sabor is the unicameral representative body of the citizens of the Republic of Croatia

  6. Which of the following is the parliament of Finland ?
    1.Eduskusta
    2.Bundestag
    3.Bundesrat
    4.Althing
    5.None of these
    Answer – 1.Eduskusta
    Explanation :
    The Eduskunta is the parliament of Finland. The unicameral parliament has 200 members and normally meets in the Parliament House in Helsinki

  7. Diet is the Parliament of …………………………
    1.China
    2.Japan
    3.Russia
    4.Laos
    5.None of these
    Answer – 2.Japan
    Explanation :
    Diet, also called Imperial Diet, Japanese Kokkai (“National Assembly”), or Teikoku Gikai (“Imperial Assembly”), Diet Chris 73the national legislature of Japan.

  8. Which of the following is the parliament of Luxembourg ?
    1.Chamber of Deputies
    2.National Assembly and Senate
    3.National People’s Assembly
    4.Federal Assembly
    5.None of these
    Answer – 1.Chamber of Deputies
    Explanation :
    The Chamber of Deputies abbreviated to the Chamber, is the unicameral national legislature of Luxembourg

  9. Majlis is the parliament of ……………….
    1.Spain
    2.Turkey
    3.Maldives
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 3.Maldives
    Explanation :
    The People’s Majlis is the unicameral legislative body of the Maldives

  10. ……………….. is the parliament of Mongolia
    1.Majlis
    2.Sejm
    3.Riksdag
    4.Khural
    5.None of these
    Answer – 4.Khural
    Explanation :
    The State Great Khural is the unicameral parliament of Mongolia. It is located in the Government Palace