Current Affairs PDF Sales

GK Questions: World Culture – Set 1

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to World Gk(World Culture) !!!

  1. Vegetarian festival celebrated in which country ?
    1.Indonesia
    2.Singapore
    3.Thailand
    4.China
    5.None of these
    Answer – 3.Thailand
    Explanation :
    The Chinese vegetarian festival celebrated with extreme piercings on the island of Phuket and across Thailand.

  2. Which festival celebrated in Russia ?
    1.Pancake festival
    2.Chocolate festival
    3.Watermelon festival
    4.Monkey Buffet festival
    5.None of these
    Answer – 1.Pancake festival
    Explanation :
    The Pancake festival celebrated in Russia. Traditional Russian rituals and costoms during Pancake week in Russia.

  3. The Orange festival celebrated in …………
    1.Moscow
    2.Poland
    3.England
    4.Italy
    5.None of these
    Answer – 2.Poland
    Explanation :
    The Orange Festival parade is one of the most iconic festival in Poland

  4. ………………. festival celebrated in Spain
    1.Maine Lobster Festival
    2.Baltic Herring Festival
    3.Oktoberfest festival
    4.Onion eating festival
    5.None of these
    Answer – 4.Onion eating festival
    Explanation :
    The Grand Fiesta de la Calcotada(Onion eating festival) is held in the month of January and sees thousands of people taking to the streets, cooking and celebrating the bountifulness of onions in Spain

  5. Alba White Truffle Festival celebrated in …………
    1.France
    2.Germany
    3.Italy
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 3.Italy
    Explanation :
    Alba’s white truffle fair and market, one of the best in Italy, takes place on weekends from early October through mid-November

  6. Which festival celebrated in Australia ?
    1.Abergavenny Food Festival
    2.Chinchilla Melon Festival
    3.Maslenitsa Festival
    4.Maine Lobster Festival
    5.None of these
    Answer – 2.Chinchilla Melon Festival
    Explanation :
    The Queensland town of Chinchilla in Australia celebrates its most popular and best known product in a Melon Festival every two years in Australia

  7. The International Mango festival celebrated in which country ?
    1.India
    2.China
    3.France
    4.Finland
    5.None of these
    Answer – 1.India
    Explanation :
    The International Mango Festival is a 2-day event held annually in Delhi, India

  8. The potato festival celebrated in Which country ?
    1.Australia
    2.Peru
    3.Sweden
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 3.Sweden
    Explanation :
    The potato festival celebrated in sweden

  9. Which of the following festival celebrated in USA ?
    1.Orange Festival
    2.San Francisco Street Food Festival
    3.Pancake Festival
    4.Mistura Food Festival
    5.None of these
    Answer – 2.San Francisco Street Food Festival
    Explanation :
    The San Francisco Street Food Festival celebrated in USA

  10. The Tomato festival celebrated in ……………
    1.Germany
    2.Russia
    3.France
    4.Spain
    5.None of these
    Answer – 4.Spain
    Explanation :
    La Tomatina is a festival that is held in the Valencian town of Buñol, a town located in the East of Spain 30 km / 19 miles from the Mediterranean.