Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to General Science(Biology) !!

  1. Bos Taurus is a scientific name of ………………..
    1.Buffalo
    2.Horse
    3.Cow
    4.Cat
    5.None of these
    Answer – 3.Cow
    Explanation :
    Cows are raised in many different countries around the world, mainly for the cowsnatural resources such as milk, meat

  2. Which of the following is the basic unit of classification ?
    1.Types of Genus
    2.Species
    3.Character
    4.Gene
    5.None of these
    Answer – 2.Species
    Explanation :
    Species are known as the basic units of classification  because individuals of speciesare closely related structurally and functionally and can interbreed freely

  3. …………… is the scientific name of Frog
    1.Rana Tigrina
    2.Reso Indicus
    3.Cicer Aestivum
    4.Rana Sativa
    5.None of these
    Answer – 1.Rana Tigrina
    Explanation :
    Rana tigrina Hoplobatrachus tigerinus, the Indus Valley bullfrog or Indian bullfrog, popular name Asian bullfrog, Asean bullfrog or Asia bullfrog, is a large species of frogfound in Myanmar

  4. Which kingdom includes unicellular from usually found in aquatic habitats ?
    1.Monera
    2.Fungi
    3.Animalia
    4.Protista
    5.None of these
    Answer –4.Protista
    Explanation :
    Kingdom Protists includes all unicellular eukaryotic microorganisms

  5. ………………………… is the scientific name of Housefly
    1.Pisum Indica
    2.Mangifera Indica
    3.Felis Domestica
    4.Musca Domestica
    5.None of these
    Answer – 4.Musca Domestica
    Explanation :
    The housefly Musca domestica, is a fly of the suborder Cyclorrhapha

  6. …………….. includes all prokaryotic organism likes bacteria, cynobacterioa and archiobacteria
    1.Animalia
    2.Protista
    3.Monera
    4.Planatae
    5.None of these
    Answer – 3.Monera
    Explanation :
    Monera Kingdom- All the organisms of this kingdom are prokaryotes

  7. Triticum Aestivum is the scientific name of …………………….
    1.Wheat
    2.Mustard
    3.Rice
    4.Gram
    5.None of these
    Answer – 1.Wheat
    Explanation :
    Common wheat (Triticum aestivum), also known as bread wheat, is a cultivated wheat species.

  8. The number of Mitochondria in bacteria cell is ………………
    1.One
    2.Zero
    3.Two
    4.Four
    5.None of these
    Answer – 2.Zero
    Explanation :
    Number of Mitochondria in Bacterial Cell is 0

  9. Who is the father of Taxonomy ?
    1.Carlos Linnus
    2.R.H. Whittaker
    3.Linus Pauling
    4.Carlos Guerrero
    5.None of these
    Answer – 1.Carlos Linnus
    Explanation :
    Carlos Linnus also known after his ennoblement as Carl von Linné was a Swedish botanist, physician, and zoologist, who formalised the modern system of naming organisms called binomial nomenclature. He is known by the epithet “father of modern taxonomy”.

  10. The scientific name of Cat is ……………………
    1.Felis Domestica
    2.Rana Tigrina
    3.Canis Familaris
    4.Picum Indicus
    5.None of these
    Answer – 1.Felis DomesticaExplanation :
    The domestic cat or the feral cat is a small, typically furry, carnivorous mammal. The scientific name of Cat is Felis Domestica