Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to General Science(Biology) !!

  1. Ames Test is used to diagnosis
    1.Typhoid
    2.Tuberculosis
    3.Carcinogenecity
    4.Sypilis
    5.None of these
    Answer – 3.Carcinogenecity
    Explanation :
    The use of the Ames test is based on the assumption that any substance that is mutagenic for the bacteria used in his test may also turn out to be a carcinogen

  2. ……………. Test is used to identify plague
    1.Montoux test
    2.Touriquet test
    3.Widal test
    4.Wayson stain test
    5.None of these
    Answer – 4.Wayson stain test
    Explanation :
    The Wayson stain is a basic fuchsin-methylene blue, ethyl alcohol-phenol microscopic staining procedure.This test to confirm the palgue

  3. ELISA test is  associated with
    1.Dengue
    2.AIDS
    3.Scarlet fever
    4.Typhoid
    5.None of these
    Answer – 2.AIDS
    Explanation :
    ELISA for AIDS, HIV introduction, Symptoms and signs of HIV infections (AIDS), Diagnosis of HIV.

  4. The disease Syphilis is identified by …………………….
    1.Wassermann test
    2.Rose Waaler Test
    3.Dick Test
    4.Widal Test
    5.None of these
    Answer – 1.Wassermann test
    Explanation :
    The Wassermann test or Wassermann reaction (WR) is an antibody test for syphilis, named after the bacteriologist August Paul von Wassermann

  5. Tourniquet test is used to diagnosis which of the following disease ?
    1.Typhoid
    2.Plague
    3.Dengue
    4.AIDS
    5.None of these
    Answer – 3.Dengue
    Explanation :
    The tourniquet test is part of the new WHO case definition for dengue. The test is a marker of capillary fragility and it can be used as a triage tool to differentiate patients with acute gastroenteritis

  6. ………………. for diagnosis of typhoid fevers
    1.Widal test
    2.Dick Test
    3.Montoux test
    4.Ames Test
    5.None of these
    Answer – 1.Widal test
    Explanation :
    The Widal test, developed in 1896 and named after Georges-Fernand Widal, who introduced it, is a presumptive serological test for enteric fever or diagnosis of typhoid fevers

  7. Dick test is used to identify which type of fever ?
    1.Rheumatoid fever
    2.Typhoid
    3.Dengue fever
    4.Scarlet fever
    5.None of these
    Answer – 4.Scarlet fever
    Explanation :
    Dick test, method of determining susceptibility to scarlet fever by injection into the skin of 0.1 cubic centimetre of scarlet fever toxin

  8. The disease Tuberculosis is identified by which test ?
    1.Ames test
    2.Montoux test
    3.Torniquet test
    4.Rose waller test
    5.None of these
    Answer – 2.Montoux test
    Explanation :
    The Mantoux skin test consists of an intradermal injection of one-tenth of a milliliter test for purified protein derivative) is a screening tool for tuberculosis (TB).

  9. Rose waller test is associated with
    1.Cancer
    2.Rheumatoid fever
    3.Dengue fever
    4.Viral fever
    5.None of these
    Answer – 2.Rheumatoid fever
    Explanation :
    Rose-Waaler test – obsolete test for demonstration of rheumatoid arthritis.

  10. Bilirubin blood test is used to diagnose ………….
    1.Cancer
    2.AIDS
    3.Dengue
    4.Jaundice
    5.None of these
    Answer – 4.Jaundice
    Explanation :
    Bilirubin is a yellow pigment that is in everyone’s blood and stool. If you notice a yellowing of your skin or the whites of your eyes, this is called jaundice