Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to General Science(Biology) !!!

  1. Chewing gum is made from which of the following ?
    1.Spice
    2.Polystyrene
    3.Runny
    4.Latex
    5.None of these
    Answer – 4.Latex
    Explanation :
    chewing gum was made of a substance called chicle mixed with flavorings.Chicle is a latex sap that comes from the sapodilla tree (native to Central America).

  2. Ripe Grapes contain ……………………
    1.Lactose
    2.Galactose
    3.Fructose
    4.Muscovado
    5.None of these
    Answer – 3.Fructose
    Explanation :
    In addition to glucose and fructose, several other sugars are present in small amounts in grapes

  3. Guttation takes place due to the development of ………………………
    1.Cells
    2.Transpiration
    3.Root Pressure
    4.All of these
    5.None of these
    Answer – 3.Root Pressure
    Explanation :
    Guttation takes place due to the development of root pressure

  4. Hydathodes are also called  ……………..
    1.Water stomata
    2.Starch Stomata
    3.Water absorber
    4.Protein Stomata
    5.None of these
    Answer – 1.Water stomata
    Explanation :
    Hydathodes are specialized pores along the margins and apex of the leaf through which the secretion of water (guttation) takes place.Hydathodes or water stomata consists of vein endings, epithem, chamber and pores. Pore is surrounded by guard cells but it remains open permanently.

  5. Animals living in the three trunks are known as ………………
    1.Amphibious
    2.Volant
    3.Arboreal
    4.Aquatic
    5.None of these
    Answer – 3.Arboreal
    Explanation :
    Animals living in the three trunks are known as Arboreal

  6. ……………………… is a non-poisonous snake
    1.Python snake
    2.Hognose snake
    3.Garter snake
    4.Ribbon snake
    5.None of these
    Answer – 1.Python snake
    Explanation :
    Python is a non-poisonous snake. ythons are large muscular snakes which grow up to 35 feet and weigh as much as 300 pounds. Pythons are well known for the way they kill their pray by squeezing then to death and then swallowing them all at once.

  7. T8 cells related with which of the following ?
    1.Cell Receptors
    2.Antigen-presenting cell
    3.Cytotoxic T cells
    4.Virus
    5.None of these
    Answer – 3.Cytotoxic T cells
    Explanation :
    A cytotoxic T cell (also known as TC, cytotoxic T lymphocyte, CTL, T-killer cell, cytolytic T cell, CD8+ T-cells or killer T cell) is a T lymphocyte that kills cancer cells, cells that are infected or cells that are damaged in other ways.

  8. What is the Ratio of Carbon and  Nitrogen in the soil ?
    1.7:13
    2.14:1
    3.12:3
    4.1:11
    5.None of these
    Answer – 2.14:1
    Explanation :
    Ratio of Carbon and  Nitrogen in the soil is 14:1

  9. Plants receive their nutrients mainly from …………
    1.Atmosphere
    2.Water
    3.Soil
    4.Sunlight
    5.None of these
    Answer – 3.Soil
    Explanation :
    Plants receive their nutrients mainly from soil

  10. Cod is a variety of ………………..
    1.Fish
    2.Bird
    3.Plant
    4.Animal
    5.None of these
    Answer – 1.Fish
    Explanation :
    Atlantic cod. Cod is the common name for the genus Gadus of demersal fishes, belonging to the family Gadidae.