Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 9

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Minsk is the capital of …………………….
    1.Brazil
    2.Belarus
    3.Bahrain
    4.Belize
    5.None of these
    Answer – 2.Belarus
    Explanation :
    Belarus – Minsk(Capital) and Ruble(Currency)

  2. Which of the following is currency of Armenia ?
    1.Euro
    2.Dinar
    3.Dram
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 3.Dram
    Explanation :
    Armenia-Yerevan(Capital) and Dram(Currency)

  3. Which of the following is capital of Azerbaijan ?
    1.Tirane
    2.Luanda
    3.Nassau
    4.Baku
    5.None of these
    Answer – 4.Baku
    Explanation :
    Azerbaijan -Baku(Capital) and Manat(Currency)

  4. Benin’s Currency is …………………..
    1.Franc
    2.Euro
    3.Yuan
    4.Colon
    5.None of these
    Answer – 1.Franc
    Explanation :
    Benin –Porto Novo (Capital) and Franc(Currency)

  5. …………………… is the capital of Bulgaria
    1.Sarajevo
    2.Sofia
    3.Bangui
    4.Praia
    5.None of these
    Answer – 2.Sofia
    Explanation :
    Bulgaria- Sofia(Capital) and Lev(Currency)

  6. Which of the following is currency of Bolivia ?
    1.Krone
    2.Koruna
    3.Boliviano
    4.Euro
    5.None of these
    Answer – 3.Boliviano
    Explanation :
    Bolivia-Sucre(Capital) and Boliviano(Currency)

  7. New Delhi is the capital of ………………..
    1.India
    2.China
    3.Pakistan
    4.Iran
    5.None of these
    Answer – 1.India
    Explanation :
    India-New Delhi(Capital) and Rupee(Currency)

  8. Which of the following is currency of Jordan ?
    1.Franc
    2.Euro
    3.Dollar
    4.Dinar
    5.None of these
    Answer – 4.Dinar
    Explanation :
    Jordan-Amman(Capital) and Dinar(Currency)

  9. Skopje is the capital of which country ?
    1.Kosovo
    2.Macedonia
    3.Ghana
    4.Mexico
    5.None of these
    Answer – 2.Macedonia
    Explanation :
    Macedonia-Skopje(Capital) and Denar(Currency)

  10. ……………….. is the currency of the Gambia
    1.Yen
    2.Dirham
    3.Peso
    4.Dalasi
    5.None of these
    Answer – 4.Dalasi
    Explanation :
    Gambia- Banjul(Capital) and Dalasi(Currency)