Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Europe Continent Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is  capital of Albania ?
    1.Zagreb
    2.Tirana
    3.Vienna
    4.Mariehamn
    5.None of these
    Answer – 2.Tirana
    Explanation :
    AlbaniaTirana(Capital) and Lek(Currency)

  2. Vienna is the capital of which country ?
    1.Australia
    2.Belgium
    3.Austria
    4.Vatican city
    5.None of these
    Answer – 3.Austria
    Explanation :
    Austria-Vienna(Capital) and Euro(Currency)

  3. Which of the following is  currency of Switzerland ?
    1.Swiss franc
    2.Euro
    3.Pound
    4.Romanian leu
    5.None of these
    Answer – 1.Swiss franc
    Explanation :
    SwitzerlandBern (Capital) and Swiss franc(Currency)

  4. Netherland capital is ………………………..
    1.Warsaw
    2.Podgorica
    3.Oslo
    4.Amsterdam
    5.None of these
    Answer – 4.Amsterdam
    Explanation :
    NetherlandAmsterdam (Capital) and Euro(Currency)

  5. Euro is not a currency of which country ?
    1.Monacco
    2.Portugal
    3.Vatican City
    4.Ireland
    5.UK
    Answer – 5.UK
    Explanation :
    UKLondon(Capital) and Pound Sterling(Currency)

  6. Which of the following is  capital of Spain ?
    1.Madrid
    2.Kiev
    3.Dublin
    4.Lisbon
    5.None of these
    Answer – 1.Madrid
    Explanation :
    Spain-Madrid (Capital) and Euro(Currency)

  7. …………………………… is the currency of Serbia
    1.Shillling
    2.Euro
    3.Dinar
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 3.Dinar
    Explanation :
    Serbia-Belgrade (Capital) and Dinar(Currency)

  8. Luxembourg capital is ………………………..
    1.Valletta
    2.Vilnius
    3.Ryga
    4.Luxembourg
    5.None of these
    Answer – 4.Luxembourg
    Explanation :
    Luxembourg-Luxembourg(Capital) and Euro(Currency)

  9. Euro is currency of which of the following country ?
    1.Guernsey
    2.Italy
    3.Jersey
    4.Macedonia
    5.None of these
    Answer – 2.Italy
    Explanation :
    Italy-Rome(Capital) and Euro(Currency)

  10. Reykjavík is the capital of which country ?
    1.Iceland
    2.Finland
    3.Ireland
    4.Hungary
    5.None of these
    Answer – 1.Iceland
    Explanation :
    Iceland Reykjavík (Capital) and Icelandic króna (Currency)

Comments are closed.