Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Africa Continent Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is  currency of Botswana ?
    1.Gaborone
    2.Euro
    3.Kwanza
    4.Pula
    5.None of these
    Answer – 4.Pula
    Explanation :
    Botswana – Gaborone (Capital) and Pula (Currency)

  2. Which of the following is  capital of Chad ?
    1.N’Djamena
    2.Bangui
    3.Accra
    4.Praira
    5.None of these
    Answer – 1.N’Djamena
    Explanation :
    Chad-N’Djamena (Capital) and CFA Franc(Currency)

  3. Congo currency is ………………..
    1.Dinar
    2.Euro
    3.CFA Franc
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 3.CFA Franc
    Explanation :
    Congo -Brazzaville(Capital) and CFA Franc(Currency)

  4. Which of the following is capital of Egypt ?
    1.Kinshasa
    2.Djibouti
    3.Asmara
    4.Cairo
    5.None of these
    Answer – 4.Cairo
    Explanation :
    Egypt-Cairo(Capital) and Pound(Currency)

  5. Which of the following is  currency of Ethiopia?
    1.Euro
    2.Dinar
    3.CFA Franc
    4.Ethiopian birr
    5.None of these
    Answer – 4.Ethiopian birr 
    Explanation :
    Ethiopia – Addis Ababa (Capital) and Ethiopian birr (Currency)

  6. Currency of Angola is …………………….
    1.Luanda
    2.Kwanza
    3.Dinar
    4.Euro
    5.None of these
    Answer – 2.Kwanza
    Explanation :
    Angola – Luanda (Capital) and Kwanza (Currency)

  7. ………………………… is the capital of  Guinea
    1.Libreville
    2.Conakry
    3.Accra
    4.Nairobi
    5.None of these
    Answer – 2.Conakry
    Explanation :
    Guinea-Conakry (Capital) and Guinean franc(Currency)

  8. Which of the following is  currency of Mauritius?
    1.Rupee
    2.CFA Franc
    3.Dollar
    4.Pound
    5.None of these
    Answer – 1.Rupee
    Explanation :
    Mauritius – Port Louis (Capital) and Rupee(Currency)

  9. ………………………..is the capital of Zambia.
    1.Kampala
    2.Tunis
    3.Lusaka
    4.Kwacha
    5.None of these
    Answer – 3.Lusaka
    Explanation :
    Zambia  – Lusaka(Capital) and Kwacha(Currency)

  10. Which of the following is  currency of Tanzania?
    1.Dinar
    2.CFA Franc
    3.Pound
    4.Shilling
    5.None of these
    Answer – 4.Shilling
    Explanation :
    Tanzania-Dodoma (Capital) and shilling (Currency)

Comments are closed.