Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Africa Continent Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is  currency of Algeria ?
    1.Dinar
    2.Euro
    3.Algiers
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 1.Dinar
    Explanation :
    AlgeriaAlgiers (Capital) and Dinar(Currency)

  2. Capital city of Cameroon is ……………………..
    1.Bujumbura
    2.Yaoundé
    3.Moroni
    4.Bangui
    5.None of these
    Answer – 2.Yaoundé
    Explanation :
    CameroonYaoundé (Capital) and CFA franc(Currency)

  3. Dinar is the currency of which of the following country ?
    1.Mali
    2.Nigeria
    3.Kenya
    4.Libya
    5.None of these
    Answer – 4.Libya
    Explanation :
    Libya – Tripoli (Capital) and Dinar(Currency)

  4. Which of the following is capital of Mozambique ?
    1.Rabat
    2.Abuja
    3.Maputo
    4.Dakar
    5.None of these
    Answer – 3.Maputo
    Explanation :
    Mozambique – Maputo (Capital) and Mozambican metical(Currency)

  5. Which of the following is  currency of Kenya ?
    1.Shilling
    2.CFA franc
    3.Rupee
    4.Euro
    5.None of these
    Answer – 1.Shilling
    Explanation :
    Kenya – Nairobi(Capital) and Shilling(Currency)

  6. Nigeria currency is …………………….
    1.Euro
    2.Naira
    3.Peso
    4.CFC Franc
    5.None of these
    Answer – 2.Naira
    Explanation :
    Nigeria – Abuja(Capital) and Naira(Currency)

  7. Seychelles capital is ………………
    1.Senegal
    2.Vatican City
    3.Victoria
    4.Morocco
    5.None of these
    Answer – 3.Victoria
    Explanation :
    Seychelles – Victoria(Capital) and Rupee(Currency)

  8. Rand is the currency of which of the following country ?
    1.South Africa
    2.Uganda
    3.South Sudan
    4.Somalia
    5.None of these
    Answer – 1.South Africa
    Explanation :
    South Africa-  Cape Town (Capital) and Rand(Currency)

  9. Zimbabwe capital is ………………………….
    1.Harare
    2.Hanai
    3.Kampala
    4.Juba
    5.None of these
    Answer – 1.Harare
    Explanation :
    Zimbabwe – Harare(Capital) and Dollar(Currency)

  10. Which of the following is currency of Sudan ?
    1.Rupee
    2.Pound
    3.Shilling
    4.Dinar
    5.None of these
    Answer – 2.Pound
    Explanation :
    Sudan – Khartoum (Capital) and Pound(Currency)