Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 2

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Asia Continent Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is  currency of Japan ?
    1.Euro
    2.Yen
    3.Dollar
    4.Dinar
    5.None of these
    Answer – 2.Yen
    Explanation :
    Japan – Tokyo(Capital) and Yen(Currency)

  2. Astana is the capital city of …………….
    1.Korea
    2.Kyrgyzstan
    3.Kuwait
    4.Kazakhstan
    5.None of these
    Answer – 4.Kazakhstan
    Explanation :
    Kazakhstan – Astana (Capital) and Tenge(Currency)

  3. Which of the following is currency of Lebanon?
    1.Pound
    2.Dinar
    3.Euro
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 1.Pound
    Explanation :
    Lebanon – Beirut(Capital)  and Pound(Currency)

  4. Rufiyaa is the currency of which of the following country ?
    1.Myanmar
    2.Mangolia
    3.Maldives
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 3.Maldives
    Explanation :
    Maldives – Male(Capital) and Rufiyaa(Currency)

  5. Hanoi is the capital city of which of the following country ?
    1.Yemen
    2.Vietnam
    3.Vatican City
    4.Zimbabwe
    5.None of these
    Answer – 2.Vietnam
    Explanation :
    Vietnam – Hanoi(Capital) and Dong(Currency)

  6. Which of the following is currency of UAE(United Kingdom of Emirates) ?
    1.Euro
    2.Dinar
    3.Dollar
    4.Dirham
    5.None of these
    Answer – 4.Dirham
    Explanation :
    UAE- AbuDhabi(Capital) and Dirham(Currency)

  7. Which of the following is  capital city of Uzbekistan ?
    1.Tashkent
    2.Sana
    3.Ashgabat
    4.Dushanbe
    5.None of these
    Answer – 1.Tashkent
    Explanation :
    Uzbekistan – Tashkent (Capital) and Uzbekistan som(Currency)

  8. Thailand currency is ……………………….
    1.Peso
    2.Dollar
    3.Baht
    4.Rupee
    5.None of these
    Answer – 3.Baht
    Explanation :
    Thailand – Bangkok (Capital) and Baht(Currency)

  9. Which of the following is  capital city of Kuwait ?
    1.Tehran
    2.Abu dhabi
    3.Kuwait City
    4.Jakarta
    5.None of these
    Answer – 3.Kuwait City
    Explanation :
    Kuwait –  .Kuwait City (Capital) and Dinar(Currency)

  10. ……………….. is the currency of Syria
    1.Rupee
    2.Pound
    3.Peso
    4.Lira
    5.None of these
    Answer – 2.Pound
    Explanation :
    Syria –  Damascus (Capital) and Pound(Currency)