Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 13

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to some Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is currency of Belize ?
    1.Dirham
    2.Rial
    3.Dollar
    4.Franc
    5.None of these
    Answer – 3.Dollar
    Explanation :
    Belize-Belmopan(Capital) and Dollar(Currency)

  2. …………………… is the capital of Burundi
    1.Bogota
    2.Bridgetown
    3.Brasilia
    4.Bujumbura
    5.None of these
    Answer – 4.Bujumbura
    Explanation :
    Burundi- Bujumbura(Capital) and Franc(Currency)

  3. Which is the currency of Chile ?
    1.Peso
    2.Euro
    3.Pound
    4.Koruna
    5.None of these
    Answer – 1.Peso
    Explanation :
    Chile-Santiago(Capital) and Peso(Currency)

  4. Prague is the capital of which country ?
    1.Czech Republic
    2.Costa Rica
    3.Kosono
    4.Libya
    5.None of these
    Answer – 1.Czech Republic
    Explanation :
    Czech Republic-Prague(Capital) and Koruna(Currency)

  5. Franc is the currency of ……………………….
    1.Kiribati
    2.Djibouti
    3.Ghana
    4.Laos
    5.None of these
    Answer – 2.Djibouti
    Explanation :
    Djibouti-Djibouti(Capital) and Franc(Currency)

  6. Which of the following is capital of Estonia ?
    1.Astana
    2.Tehran
    3.Suva
    4.Tallinn
    5.None of these
    Answer – 4.Tallinn
    Explanation :
    Estonia-Tallinn(Capital) and Euro(Currency)

  7. Haiti’s currency is …………………
    1.Tenge
    2.Euro
    3.Gourde
    4.Shekel
    5.None of these
    Answer – 3.Gourde
    Explanation :
    Haiti- Port-au-Prince (Capital) and Gourde (Currency)

  8. Which is the Capital of North Korea ?
    1.Pyongyang
    2.Riga
    3.Pristina
    4.Seoul
    5.None of these
    Answer – 1.Pyongyang
    Explanation :
    North Korea-Pyongyang(Capital) and Won(Currency)

  9. ……………………. is the currency of Ireland
    1.Rial
    2.Pound
    3.Peso
    4.Euro
    5.None of these
    Answer – 4.Euro
    Explanation :
    Ireland-Dublin(Capital) and Euro(Currency)

  10. Mogadishu is the capital of which country ?
    1.Slovakia
    2.Somalia
    3.Slovenia
    4.Palau
    5.None of these
    Answer – 2.Somalia
    Explanation :
    Somalia-Mogadishu(Capital) and Shilling(Currency)