Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 12

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Barbados currency is ……………………..
    1.Pound
    2.Dollar
    3.Franc
    4.Euro
    5.None of these
    Answer-2.Dollar
    Explanation:
    Barbados – Bridgetown(Capital) and Dollar(Currency)

  2. Which of the following is capital of Croatia ?
    1.Bogota
    2.Havana
    3.Prague
    4.Zagreb
    5.None of these
    Answer – 4.Zagreb
    Explanation :
    Croatia – Zagreb(Capital) and Croatian(Currency)

  3. Which of the following is currency of Laos ?
    1.Pound
    2.Ki
    3.Shekel
    4.Won
    5.None of these
    Answer – 2.Ki
    Explanation :
    Laos – Vientiane(Capital) and Ki(Currency)

  4. Berlin is the capital of …………………….
    1.Ghana
    2.Guinea
    3.Germany
    4.Haiti
    5.None of these
    Answer – 3.Germany
    Explanation :
    Germany – Berlin(Capital) and Euro(Currency)

  5. Euro is the currency of which country ?
    1.Monaco
    2.Mongolia
    3.Mali
    4.Malawi
    5.None of these
    Answer – 1.Monaco
    Explanation :
    Monaco – Monaco (Capital) and Euro(Currency)

  6. Which is the capital of Peru ?
    1.Rabat
    2.Dakar
    3.Lima
    4.Lisbon
    5.None of these
    Answer – 3.Lima
    Explanation :
    Peru – Lima(Capital) and Nuevo Sol(Currency)

  7. …………………… is the currency of Singapore
    1.Ringit
    2.Riyal
    3.Dinar
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 4.Dollar
    Explanation :
    Singapore  – Singapore(Capital) and Dollar(Currency)

  8. ……………………… is the capital of Tajikistan
    1.Bangkok
    2.Lome
    3.Dushanbe
    4.Taipei
    5.None of these
    Answer – 3.Dushanbe
    Explanation :
    Tajikistan  – Dushanbe(Capital) and Somoni(Currency)

  9. Which of the following is currency of Uganda ?
    1.Pound
    2.Shilling
    3.Dirham
    4.Franc
    5.None of these
    Answer – 2.Shilling
    Explanation :
    Uganda-Kampala(Capital) and Shilling(Currency)

  10. Lome is the capital of …………………………
    1.Togo
    2.Sweden
    3.Taiwan
    4.Vanuatu
    5.None of these
    Answer – 1.Togo
    Explanation :
    Togo-Lome(Capital) and CFA Franc(Currency)