Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 11

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is capital of Nepal ?
    1.Valleta
    2.Kathmandu
    3.Male
    4.Palikir
    5.None of these
    Answer – 2.Kathmandu
    Explanation :
    Nepal – Kathmandu(Capital) and Rupee(Currency)

  2. Which of the following is currency of Russia?
    1.Dollar
    2.Naira
    3.Euro
    4.Ruble
    5.None of these
    Answer – 4.Ruble
    Explanation :
    Russia – Moscow(Capital) and Ruble(Currency)

  3. Doha is the capital of which country ?
    1.Mexico
    2.Qatar
    3.UK
    4.Russia
    5.None of these
    Answer – 2.Qatar
    Explanation :
    Qatar-Doha (Capital) and Riyal(Currency)

  4. Peso is the currency of which country ?
    1.Senegal
    2.Panama
    3.Peru
    4.Phillipines
    5.None of these
    Answer – 4.Phillipines
    Explanation :
    Phillipines-Manila(Capital) and Peso(Currency)

  5. …………… is the capital of  Oman
    1.Warsaw
    2.Yaren
    3.Muscat
    4.Managua
    5.None of these
    Answer – 3.Muscat
    Explanation :
    Oman – Muscat(Capital) and Rial (Currency)

  6. ……………………. is the currency of Sudan
    1.Pound
    2.Euro
    3.Franc
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 1.Pound
    Explanation :
    Sudan- Khartoum(Capital) and Pound(Currency)

  7. Which of the following is capital of  Sri Lanka?
    1.Kathmandu
    2.Lome
    3.Berne
    4.Colombo
    5.None of these
    Answer – 4.Colombo
    Explanation :
    Sri Lanka- Colombo(Capital) and Rupee(Currency)

  8. …………………….. is the currency of  Malta
    1.Kyat
    2.Dinar
    3.Euro
    4.Rial
    5.None of these
    Answer – 3.Euro
    Explanation :
    Malta-Valletta(Capital) and Euro(Currency)

  9. Which of the following is currency of Hungary ?
    1.Tenge
    2.Yen
    3.Forint
    4.Lari
    5.None of these
    Answer – 3.Forint
    Explanation :
    Hungary – Budapest(Capital) and Forint(Currency)

  10. ………………….. is the capital of  South Korea
    1.Amman
    2.Seoul
    3.Astana
    4.Pyongyang
    5.None of these
    Answer – 2.Seoul
    Explanation :
    South Korea – Seoul(Capital) and South Korean Won(Currency)