Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Countries Capitals & Currencies Set – 10

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Beijing is the capital of …………………
    1.Chile
    2.China
    3.Cuba
    4.Bhutan
    5.None of these
    Answer – 2.China
    Explanation :
    China – Beijing (Capital) and Renminbi(Currency)

  2. Danish Krone is the currency of which country ?
    1.Dominica
    2.Laos
    3.Denmark
    4.Hungary
    5.None of these
    Answer – 3.Denmark
    Explanation :
    Denmark – Copenhagen(Capital) and Danish Krone(Currency)

  3. Which of the following is capital of Iraq ?
    1.Seoul
    2.Tehran
    3.Athens
    4.Baghdad
    5.None of these
    Answer – 4.Baghdad
    Explanation :
    Iraq – Baghdad(Capital) and Dinar(Currency)

  4. Pakistan capital is …………………..
    1.Hyderadad
    2.Alahabad
    3.Islamabad
    4.Kabul
    5.None of these
    Answer – 3.Islamabad
    Explanation :
    Pakistan – Islamabad(Capital) and Rupee(Currency)

  5. Iran Currency is ……………
    1.Euro
    2.Dinar
    3.Rial
    4.Dollar
    5.None of these
    Answer – 3.Rial
    Explanation :
    Iran – Tehran(Capital) and Rial(Currency)

  6. Which of the following is capital of Romania ?
    1.Dakar
    2.Doha
    3.Lisbon
    4.Bucharest
    5.None of these
    Answer – 4.Bucharest
    Explanation :
    Romania – Buchrest(Capital) and Romanian leu(Currency)

  7. Lira is the currency of which country ?
    1.Turkey
    2.Togo
    3.Slovenia
    4.Palau
    5.None of these
    Answer – 1.Turkey
    Explanation :
    Turkey – Ankara(Capital) and Lira(Currency)

  8. Stockholm is the capital of ……………..
    1.Spain
    2.Syria
    3.Sudan
    4.Sweden
    5.None of these
    Answer – 4.Sweden
    Explanation :
    Sweden- Stockholm(Capital) and Swedish Krona(Currency)

  9. Which of the following is currency of Tunisia ?
    1.Dollar
    2.Euro
    3.Dinar
    4.Peso
    5.None of these
    Answer – 3.Dinar
    Explanation :
    Tunisia -Tunis(Capital) and Dinar (Currency)

  10. Ukraine Capital is …………………
    1.Kiev
    2.Kampala
    3.Tunis
    4.Lome
    5.None of these
    Answer – 1.Kiev
    Explanation :
    Ukraine – Kiev(Capital) and Hryvnia(Currency)