Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for Banking exams and other competitive exams. We have created Some questions related to Asia Continent Countries Capitals & Currencies !!!

  1. Which of the following is  capital of Afghanistan ?
    1.Brussels
    2.Kabul
    3.Afghani
    4.Baku
    5.None of these
    Answer – 2.Kabul
    Explanation :
    Afghanistan  – Kabul(Capital), Afghani(Currency).

  2. Dinar is the currency of which of the following countries ?
    1.Bahrain
    2.Brazil
    3.Bhutan
    4.Georgia
    5.None of these
    Answer – 1.Bahrain
    Explanation :
    Bahrain – Manama(Capital) and Dinar(Currency)

  3. Which of the following is currency of Brunei ?
    1.Dirham
    2.Dinar
    3.Dollar
    4.Riyal
    5.None of these
    Answer – 3.Dollar
    Explanation :
    Brunei  – Bandar Seri Begawan(Capital) and Dollar(Currency)

  4. Dhaka is capital of which of the following country ?
    1.Nepal
    2.Pakistan
    3.Bhutan
    4.Bangladesh
    5.None of these
    Answer – 4.Bangladesh
    Explanation :
    Bangladesh – Dhaka(Capital)  and Taka(Currency)

  5. Which of the following is currency of Bhutan ?
    1.Rupee
    2.Pula
    3.Dollar
    4.Ngultrum
    5.None of these
    Answer – 4.Ngultrum
    Explanation :
    Bhutan – Thimphu(Capital)   and Ngultrum(Currency)

  6. Phnom Penh is the capital of which of the following country ?
    1.Denmark
    2.Canada
    3.Cambodia
    4.Cuba
    5.None of these
    Answer – 3.Cambodia
    Explanation :
    Cambodia – Phnom Penh (Capital) and Riela(Currency)

  7. Euro is the currency of which of the following country ?
    1.Colombia
    2.Cyprus
    3.Chile
    4.Canada
    5.None of these
    Answer – 2.Cyprus
    Explanation :
    Cyprus – Nicosia(Capital)  and Euro(Currency)

  8. Which of the following is capital of Georgia ?
    1.Tbilisi
    2.Thimph
    3.Tehran
    4.Riga
    5.None of these
    Answer – 1.Tbilisi
    Explanation :
    Georgia – Tbilisi(Capital) and Lari(Currency)

  9. Indonesia’s currency is …………………
    1.Rial
    2.Dollar
    3.Rupee
    4.Yen
    5.None of these
    Answer – 3.Rupee
    Explanation :
    Indonesia – Jakarta(Capital)  and Rupee(Currency)

  10. Capital city of Israel is ……………….
    1.Tehran
    2.Jerusalem
    3.Baghdad
    4.Astana
    5.None of these
    Answer – 2.Jerusalem
    Explanation :
    Israel – Jerusalem(Capital) and shekel(Currency)

Comments are closed.