Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Books & Authors – Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Books & Authors) !!!

  1. The book titled ‘Nehru & Bose: Parallel Lives’ written by who ?
    1.L.Bartscht
    2.Arunima Sinha
    3.Shubha Menon
    4.Radrangshu Mukherjee
    5.None of these
    Answer – 4.Radrangshu Mukherjee
    Explanation :
    Nehru & Bose: Parallel Lives’ written by  Radrangshu Mukherjee

  2. ………………………………. is written by Soumya Bhattacharya
    1.Seeing Things
    2.In My Defence
    3.After Tendulkar: The New Stars of Indian Cricket
    4.Playing it My Way
    5.None of these
    Answer – 3.After Tendulkar: The New Stars of Indian Cricket
    Explanation :
    Soumya Bhattacharya’s After Tendulkar: The New Stars of Indian Cricket doesn’t focus on Tendulkar. Instead, it talks about the next generation of Indian cricketers who not only follow in the footsteps of Tendulkar but also Rahul Dravid, V V S Laxman and Sourav Ganguly.

  3. ‘One Day In The Season Of Rain’ is authored by ……………….
    1.Kiran Nagarkar
    2.Mohan Rakesh
    3.Tim Bale
    4.Sujata Anandan
    5.None of these
    Answer – 2.Mohan Rakesh
    Explanation :
    ‘One Day In The Season Of Rain’  is written by Mohan Rakesh
    The authorized English translation, One Day in the Season of Rain, was authored by Aparna Dharwadker and Vinay Dharwadker in 2009.

  4. Anooti Vishal is an author of which book ?
    1.Kaysath Culture and Cuisine
    2.Very Good Lives
    3.The Girl Who didn’t Give Up
    4.The Human Race of History
    5.None of these
    Answer – 1.Kaysath Culture and Cuisine
    Explanation :
    Anooti Vishal is an author of Kaysath Culture and Cuisine

  5. The book titled ‘ The Culcutta Chromosome’ is written by who ?
    1.Tarun Tejpal
    2.Arundhati Roy
    3.Amitav Gosh
    4.Kiran Desai
    5.None of these
    Answer – 3.Amitav Gosh
    Explanation :
    The Calcutta Chromosome is a 1995 English-language novel by Indian author Amitav Ghosh. The book, for the most part set in Calcutta at some unspecified time in the future, is a medical thriller .

  6. Another 100 Lyrics of Gulzar is translated by ………………………
    1.Ajai Mansingh
    2.Sunjoy Shekhar
    3.John Grisham
    4.Anne Typer
    5.None of these
    Answer – 2.Sunjoy Shekhar
    Explanation :
    Another 100 Lyrics of Gulzar is translated by Sunjoy Shekhar

  7. Sarah Gerad is an author of ………………………….
    1.Almost Famous Women
    2.The Possibilities
    3.Binary Star
    4.Happy are the Hally
    5.None of these
    Answer – 3.Binary Star
    Explanation :
    Sarah Gerad is an author of  Binary Star. Binary Star is a novel about a young woman struggling with anorexia. It’s powerful, poetic, luminous, with lyrical prose. Hottest book of 2015

  8. The book titled ‘Midnight Children’ is written by who ?
    1.Salman Rushdie
    2.V.S.Naipaul
    3.Shashi Tharoor
    4.Kiran Desai
    5.None of these
    Answer – 1.Salman Rushdie
    Explanation :
    Midnight’s Children is a 1981 book by Salman Rushdie that deals with India’s transition from British colonialism to independence and the partition of British India.

  9. Ramachandra Guga is an author of which book ?
    1.The Tiger’s Wife
    2.Mohan Das
    3.Book of Rachel
    4.India After Gandhi
    5.None of these
    Answer – 4.India After Gandhi
    Explanation :
    India after Gandhi: The History of the World’s Largest Democracy is a book by Indian historian Ramachandra Guha, published by HarperCollins in August 2007

  10. ‘Yoga for Sports People’ is written by …………………………
    1.Vir Singhvi
    2.B.K.S.Iyengar
    3.Taha Kehar
    4.Rashmi Bansal
    5.None of these
    Answer – 2.B.K.S.Iyengar
    Explanation :
    B K S Iyengar, the world-renowned yoga guru and founder of the Iyengar School of Yoga.He written the book Yoga for Sports People’