Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 5

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Sports) !!!

  1. Bruno Soares from Brazil is related to ………………………..
    1. Badminton
    2. Swimming
    3. Tennis
    4. Shooting
    5. None of these
    Answer –3.Tennis
    Explanation :
    Bruno Fraga Soares is a professional tennis player from Brazil. His highest singles ranking on the ATP Tour is World No. 221, which he reached in March 2004

  2. Gareth Frank Bale is a Welsh professional ……………………
    1. Footballer
    2. Cricketer
    3. Golfer
    4. Shooter
    5. None of  these
    Answer – 1.Footballer
    Explanation :
    Gareth Frank Bale is a Welsh professional footballer who plays as a winger for Spanish club Real Madrid and the Wales national team

  3. Lance Edward Armstrong is an American, he was related to which Sport ?
    1. Race
    2. Hockey
    3. Cycling
    4. Boxing
    5. None of  these
    Answer – 3.Cycling
    Explanation :
    Lance Edward Armstrong is an American former professional road racing cyclist. He is the 1993 Elite Men’s Road Race World Champion, and he had won the Tour de France seven consecutive times from 1999

  4. Roger Federer is a professional tennis player, he is from ……………….
    1. France
    2. Natherland
    3. Britain
    4. Switzerland
    5. None of  these
    Answer – 4.Switzerland
    Explanation :
    Roger Federer is a Swiss professional tennis player who is currently ranked world No. 3 by the Association of Tennis Professionals

  5. Floyd Joy Mayweather is related to which Sport ?
    1. Boxing
    2. Race
    3. Tennis
    4. Golf
    5. None of  these
    Answer – 1.Boxing
    Explanation :
    Floyd Joy Mayweather, Jr. is an American retired professional boxer. Undefeated as a professional and a five-division world champion, Mayweather won twelve world titles and the lineal championship in four different weight classes.

  6. Who among the following is associated with Chess ?
    1. Vladimir Borisovich Kramnik
    2. Jose Mourinho
    3. Maria Sharapova
    4. Jonathan Edwards
    5. None of these
    Answer – 1.Vladimir Borisovich Kramnik
    Explanation :
    Vladimir Borisovich Kramnik is a Russian chess Grandmaster. He was the Classical World Chess Champion from 2000 to 2006, and the undisputed World Chess Champion from 2006 to 2007

  7. Paavo Johannes Nurmi belongs to which country ?
    1. Finland
    2. France
    3. Switzerland
    4. Natherland
    5. None of  these
    Answer – 1.Finland
    Explanation :
    Paavo Johannes Nurmi was a Finnish middle- and long-distance runner. He was nicknamed the “Flying Finn” as he dominated distance running in the early 20th century.

  8. Who  was the first Indian to qualify for the London Olympics ?
    1. Deepika Kumari
    2. Inderjeet Singh
    3. Jitu Rai
    4. Gagan Narang
    5. None of these
    Answer – 4. Gagan Narang
    Explanation :
    Gagan Narang is an Indian shooter, in Air rifle shooting, supported by the Olympic Gold Quest. He was the first Indian to qualify for the London Olympics

  9. David Beckham is related to ………………..
    1. Football
    2. Race
    3. Tennis
    4. Basketball
    5. None of  these
    Answer – 1.Football
    Explanation :
    David Robert Joseph Beckham, OBE is an English former professional footballer. He played for Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy, Paris Saint-Germain, and the England

  10. Sir Donald George was ………………………cricketer
    1. Sri Lankan
    2. Australian
    3. New Zealand
    4. West Indies
    5. None of  these
    Answer – 2.Australian
    Explanation :
    Sir Donald George “Don” Bradman, AC, often referred to as “The Don”, was an Australian cricketer, widely acknowledged as the greatest Test batsman of all time