Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 4

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Sports) !!!

  1. Serena Williams has been named Sports Illustrated‘s 2015 Sportsperson of the Year.She is related to ……………..
    1.Swimming
    2.Tennis
    3.Badminton
    4.Weightlifting
    5.None of these
    Answer – 2.Tennis
    Explanation :
    Serena Jameka Williams is an American professional tennis player who is ranked No. 1 in women’s singles tennis. The Women’s Tennis Association has ranked her world No. 1 in singles on six separate occasions

  2. W.G. Grace is a famous Cricketer from …………………..
    1.Australia
    2.Sri Lanka
    3.West Indies
    4.New Zealand
    5.England
    Answer – 5.England
    Explanation :
    William Gilbert “W. G.” Grace, MRCS, LRCP was an English amateur cricketer who was important in the development of the sport and is widely considered one of its greatest-ever players

  3. Usain St. Leo Bolt is related to which sport ?
    1.Running Race
    2.Golf
    3.Cricket
    4.Motor Race
    5.None of these
    Answer – 1.Running Race
    Explanation :
    Usain St. Leo Bolt, OJ, CD is a Jamaican sprinter. Regarded as the fastest person ever timed, he is the first man to hold both the 100 metres and 200 metres world records since fully automatic time measurements became mandatory in 1977

  4. Who among the following is the professional Golfer ?
    1.Jwala gutta
    2.Ian Botham
    3.Tiger Woods
    4.Pullela gopichand
    5.None of these
    Answer – 3.Tiger Woods
    Explanation :
    Eldrick Tont “Tiger” Woods is an American professional golfer who is among the most successful golfers of all time. He has been one of the highest-paid athletes in the world for several years

  5. Subedar Major Vijay Kumar AVSM, SM is a sport ……………………..from India
    1.Hockey
    2.Football
    3.Tennis
    4.Shooter
    5.None of these
    Answer – 4.Shooter
    Explanation :
    Subedar Major Vijay Kumar AVSM, SM is a sport shooter from India. He won the silver medal in the individual 25 metre rapid fire pistol event at the 2012 Summer Olympics.

  6. Cristiano Ronaldo is a …………………professional footballer
    1.Portuguese
    2.Brazil
    3.England
    4.France
    5.None of these
    Answer – 1.Portuguese
    Explanation :
    Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, GOIH, known as Cristiano Ronaldo, is a Portuguese professional footballer who plays for Spanish club Real Madrid and the Portugal national team. He is a forward and serves as captain for Portugal.

  7. Muhammad Ali is an American former professional ……………………..
    1.Fooballer
    2.Boxer
    3.Racer
    4.Golfer
    5.None of these
    Answer – 2.Boxer
    Explanation :
    Muhammad Ali is an American former professional boxer, generally considered among the greatest heavyweights in the history of the sport.

  8. Eddy Merckx, is a former professional road and track bicycle racer from
    1.Brazil
    2.Switzerland
    3.Belgium
    4.Kenya
    5.None of these
    Answer – 3.Belgium
    Explanation :
    Edouard Louis Joseph, Baron Merckx, better known as Eddy Merckx, is a Belgian former professional road and track bicycle racer. He was born in Meensel-Kiezegem, Brabant, Belgium.

  9. Mildred Ella “Babe” Didrikson Zaharias was an American athlete who achieved a great deal of success in ……………………..
    1.Golf
    2.Motor Race
    3.Cycling
    4.Shooting
    5.None of these
    Answer – 1.Golf
    Explanation :
    Mildred Ella “Babe” Didrikson Zaharias was an American athlete who achieved a great deal of success in golf, basketball and track and field.

  10. ………………………..  is an American former competition swimmer
    1.Joe DiMaggio
    2.Johan Cruyff
    3.Mark Andrew Spitz
    4.Jimmy Connors
    5.None of these
    Answer – 3.Mark Andrew Spitz
    Explanation :
    Mark Andrew Spitz is an American former competition swimmer, nine-time Olympic champion, and former world record-holder in seven events.