Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk (Sports)

Click Here to Attend Static Sports Quiz

  1. 2021 men’s World Championship to be held in which country ?
    1.Italy
    2.Japan
    3.India
    4.China
    5.None of these
    Answer – 3.India
    Explanation :
    In a historic first for Indian boxing, the country will host the men’s World Championship for the first time in 2021 besides next year’s women’s World Championship, shaking off the last remnants of administrative turmoil that once plagued the sport.

  2. Which country will host 2019 Men’s World Championships ?
    1.Russia
    2.Turkey
    3.Japan
    4.India
    5.None of these
    Answer – 1.Russia
    Explanation :
    AIBA Men’s World Championships 2019 scheduled to held in Sochi, Russia

  3. The World Para Athletics Championships 2017 held in _______________
    1.UK
    2.Australia
    3.South Africa
    4.Canada
    5.None of these
    Answer –1.UK
    Explanation :
    The World Para Athletics Championships 2017 held in London. For India, the event was one to remember as it culminated in its highest ever tally at a Para Athletics World Championships. The nation ended the Championships with a total tally of five medals. These include one gold, two silver and two bronze medals

  4. Which state has recently launched ‘Mission Football’ programme ?
    1.Uttarakhand
    2.Maharashtra
    3.Haryana
    4.Meghalaya
    5.None of these
    Answer – 4.Meghalaya
    Explanation :
    Meghalaya Chief Minister Mukul Sangma officially launched a statewide football grassroots development programme ‘Mission Football’ amid much fanfare at the packed Jawaharlal Nehru Stadium.

  5. Which country has selected to host 2024 World Short Course Swimming Championships  ?
    1.UAE
    2.Hungary
    3.Russia
    4.Netherland
    5.None of these
    Answer – 2.Hungary
    Explanation :
    Kazan, Russia has been selected to host the 2022 World Short Course Swimming Championships.The 2024 Short Course Worlds Championships will be held in the Hungarian capital, which currently hosts the 17th FINA World Championships.

  6. ATP world tour ‘The Chennai Open’ herafter known as ___________
    1.Mumbai Open
    2.Maharashtra Open
    3.Pune Open
    4.Lucknow Open
    5.None of these
    Answer – 2.Maharashtra Open
    Explanation :
    The Chennai Open, India’s only event in the ATP World Tour, will now be known as Maharashtra Open after being moved to Pune by owners IMG-Reliance

  7. Sundar Singh Gurjar  associated with which Sport ?
    1.Athlete
    2.Shooting
    3.Weightlifting
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 1.Athlete
    Explanation :
    Para-athlete Sundar Singh Gurjar became only the second Indian to win a gold at the World Para Athletics Championships. Earlier, in 2013, Devendra Jhajharia won gold.

  8. The AIBA 2018 Congress to be hosted by which of the following country ?
    1.New Delhi, India
    2.Beijing, China
    3.Moscow, Russia
    4.London, UK
    5.None of these
    Answer – 3.Moscow, Russia
    Explanation :
    The AIBA 2018 Congress was awarded to the Russian capital city of Moscow.

  9. Lord’s Cricket Ground is situated in which of the following country ?
    1.UK
    2.USA
    3.Brazil
    4.New Zealand
    5.None of these
    Answer – 1.UK
    Explanation :
    Lord’s Cricket Ground hosted the final match of 2017 Women’s World Cup and other matches were played at the home grounds of Derbyshire, Leicestershire, Somerset and Gloucestershire.

  10. 2019 Women’s boxing tournament to be held in ______________
    1.UK
    2.Italy
    3.Turkey
    4.USA
    5.None of these
    Answer – 3.Turkey
    Explanation :
    Women’s boxing tournament in 2019 to be held in Trabzon, Turkey.