Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 19

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk (Sports) !!!

  1. Thangavelu is related to which sport ?
    1.Swimming
    2.Javelin Throw
    3.Archery
    4.High Jumb
    5.None of these
    Answer – 4.High Jumb
    Explanation :
    Mariyappan Thangavelu clinched the gold medal in the men’s T42 high jump finals in Rio de Janeiro. Cruising over the 1.89-meter mark, the 21-year old high jumper became the first medalist of India in this edition of the Paralympic Games.

  2. Pooja Khanna is related to
    1.Archery
    2.Shotting
    3.Swimming
    4.Boxing
    5.None of these
    Answer – 1.Archery
    Explanation :
    India’s only representative in archery at the Rio Paralympic Games in Brazil, Pooja Khanna, finished the ranking round at the 29th spot with a total of 513 points at the Sambodromo in Rio De Janeiro.

  3. Ankur Dhama associated with which sport ?
    1.Athlete
    2.Wrestling
    3.Swimming
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 1.Athlete
    Explanation :
    Ankur Dhama was the first blind athlete to represent India in the Paralympics .

  4. Deepa Malik is related to
    1.High Jump
    2.Disc Throw
    3.Javelin Throw
    4.Shot put
    5.None of these
    Answer – 4.Shot put
    Explanation :
    Shot-putter Deepa Malik has created sporting history after becoming the first Indian woman to win a Paralympics medal.She won a silver with an impressive throw of 4.61m (15.12ft) in the F-53 final event on Monday in Rio.

  5. Devendra Jhajharia is related to which sport ?
    1.Shot Put
    2.Disc Throw
    3.Javelin Throw
    4.Archery
    5.None of these
    Answer – 3.Javelin Throw
    Explanation :
    Devendra Jhajharia is an Indian Paralympic javelin thrower competing in F46 events. The first Indian Paralympian to win two gold medals at the Paralympics

  6. Thami Lungisa Tsolekile is a cricketer from which country ?
    1.South Africa
    2.Australia
    3.New Zealand
    4.West Indies
    5.None of these
    Answer – 1.South Africa
    Explanation :
    Thami Lungisa Tsolekile is a South African cricketer who has played three Test matches for South Africa as a wicketkeeper in 2004–05.

  7. Abhijeet Gupta is associated with
    1.Chess
    2.Volleyball
    3.Shooting
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 1.Chess
    Explanation :
    Abhijeet Gupta is an Indian chess player with the title of Grandmaster. He achieved the norms required for the GM title at the Andorra Open 2006, New Delhi 2007 and Balaguer 2007 tournaments.

  8. Sania Mirza teamup with Barbora Strýcová. She is from which country ?
    1.Slovakia
    2.Czech Republic
    3.India
    4.Switzerland
    5.None of these
    Answer – 2.Czech Republic
    Explanation :
    Barbora Strýcová, formerly known as Barbora Záhlavová-Strýcová, is a professional Czech tennis player. Her highest WTA singles ranking is world number 19.

  9. Purav Raja is related to which sport ?
    1.Tennis
    2.Badminton
    3.Swimming
    4.Cricket
    5.None of these
    Answer – 1.Tennis
    Explanation :
    Purav Raja is an Indian tennis player playing on the ATP Challenger Tour. On 30 July 2007, he reached his highest ATP singles ranking of World No. 813

  10. Tillakaratne Mudiyanselage Dilshan belongs to which country ?
    1.Sri Lanka
    2.South Africa
    3.Pakistan
    4.Bangladesh
    5.None of these
    Answer – 1.Sri Lanka
    Explanation :
    Tillakaratne Mudiyanselage Dilshan, is a former Sri Lankan cricketer and a former captain of the Sri Lanka national cricket team. He is popularly known as Tillakaratne Dilshan