Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 18

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk (Sports) !!!

  1. Narsingh Yadav is related to which Sport ?
    1.Shooting
    2.Cricket
    3.Boxing
    4.Wrestling
    5.None of these
    Answer –4.Wrestling
    Explanation :
    Narsingh Pancham Yadav is an Indian wrestler. At the 2010 Commonwealth Games, he won the gold medal in the men’s freestyle 74 kg category.
    Cleared by the National Anti-Doping Agency (NADA), Narsingh Yadav got the go ahead of United World Wrestling (UWW) to compete in the Rio Olympics even as he waited for a WADA clearance as well.

  2. Vivek Teja is related to which of the following ?
    1.Karate
    2.Body Building
    3.Kabbadi
    4.Football
    5.None of these
    Answer – 1.Karate
    Explanation :
    India’s Vivek Teja becomes World Karate Champion at Martial Arts Championships ,He is the first Indian to have acquired expertise in all martial art styles of the world.

  3. Who is related to Running ?
    1.Manavjit Singh Sandhu
    2.Nirmala Sheoran
    3.Atanu Das
    4.Deepika Kumari
    5.None of these
    Answer – 2.Nirmala Sheoran
    Explanation :
    Indian quarter-miler Nirmala Sheoran made the cut for Rio Olympics after clocking 51.48 secs in 400m at the National Inter-State Senior Athletics championships in Hyderabad

  4. Sushila Chanu is related to
    1.Tennis
    2.Swimming
    3.Weighlifting
    4.Hockey
    5.None of these
    Answer – 4.Hockey
    Explanation :
    Sushila Chanu Pukhrambam is an Indian field hockey player and is the current captain of Indian national hockey team

  5. The Cricketer Dwayne Bravo belongs to which country ?
    1.New Zealand
    2.Australia
    3.Sri Lanka
    4.West Indies
    5.None of these
    Answer – 4.West Indies
    Explanation :
    Dwayne Bravo is a Trinidadian cricketer and singer. A genuine all-rounder, Bravo bats right-handed and bowls right-arm medium-fast pace. He is particularly known for his aggressive batting in the middle order, and for his “at the death” bowling.

  6. Who among the following is related to Badminton?
    1.Kheta Ram
    2.Sai Praneeth Bhamidipat
    3.Bombayla Devi
    4.Gagan Narag
    5.None of these
    Answer – 2.Sai Praneeth Bhamidipat
    Explanation :
    Sai Praneeth Bhamidipati born on 10 August 1992 in Andhra Pradesh is a male Indian badminton player hailing from Hyderabad, Telangana. The right handed Sai Praneeth is currently ranked 33rd in the Badminton World Federation

  7. Niranjan Mukundan is related to which Sport ?
    1.Badminton
    2.Shooting
    3.Swimming
    4.Wrestling
    5.None of these
    Answer – 3.Swimming
    Explanation :
    Para swimmer Niranjan Mukundan has won eight medals, including three golds, at the recently-concluded IWAS (International Wheelchair and Amputee Sports) U-23 World Games in Prague, Czech Republic.

  8. Annu Rani is related to
    1.Archery
    2.Tennis
    3.Rowing
    4.Javeline throw
    5.None of these
    Answer – 4. Javeline throw
    Explanation :
    Javeline thrower Annu Rani, the Incheon Asian Games bronze medalist, has snapped her own national record with a massive 59.87m throw at the recently-concluded 56th National inter-state Senior Athletics Championships.

  9. Who among the following is related to Swimming ?
    1.Shivani Kataria
    2.Mouma Das
    3.Sajan Prakash
    4.Both 1 and 2
    5.Both 1 and 3
    Answer – 5.Both 1 and 3
    Explanation :
    Sajan Prakash, along with Shivani Kataria, was selected by Swimming Federation of India (SFI) to represent India at the Rio Olympics, there were quite a few raised eyebrows.

  10. PR Sreejesh is related to which Sport ?
    1.Cricket
    2.Hockey
    3.Weightlifting
    4.Judo
    5.None of these
    Answer – 2.Hockey
    Explanation :
    Parattu Raveendran Sreejesh is an Indian field hockey player and plays as a goalkeeper in the Indian national team and is its current captain. In the Hockey India League, he plays for Uttar Pradesh Wizards