Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 17

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk (Sports) !!!

  1. 2018 Commonwealth Games to be held in which country ?
    1.Australia
    2.England
    3.Canada
    4.France
    5.None of these
    Answer –
    Explanation :
    The 2018 Commonwealth Games will be held at Gold Coast City, in the southeast of the Australian state of Queensland
    1.Australia

  2. 2018 FIFA World Cup to be held in ……………………….
    1.China
    2.Russia
    3.India
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 2.Russia
    Explanation :
    FIFA’s decision to award Russia the right to host the 2018 World Cup surprised many – including some of the country’s leaders

  3. 2019 Asian Cup, to be hosted by which of the following country ?
    1.UK
    2.Ecuador
    3.UAE
    4.Japan
    5.None of these
    Answer – 3.UAE
    Explanation :
    Asian Cup, to be hosted by the United Arab Emirates (UAE), in 2019.

  4. 2019 Copa America will be held in ………………………….
    1.Europe
    2.Russia
    3.China
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 4.Brazil
    Explanation :
    The 2019 Copa América will be the 46th edition of the Copa América, the quadrennial international men’s football championship organized by South America’s football ruling body CONMEBOL. It will be held in Brazil.

  5. …………………was approved as the host of the 2018 Asian games by Olympic Council of Asia executive board on September 19, 2014
    1.Japan
    2.Indonesia
    3.China
    4.Thailand
    5.None of these
    Answer – 2.Indonesia
    Explanation :
    Indonesia was approved as the host of the 2018 Asian games by Olympic Council of Asia executive board on September 19, 2014

  6. 2016 South Asian Games was held in ………………….
    1.Sri Lanka
    2.Bangladesh
    3.India
    4.Nepal
    5.None of these
    Answer – 3.India
    Explanation :
    The 2016 South Asian Games, officially the XII South Asian Games, is a major multi-sport event which took place from 5 February to 16 February 2016 in Guwahati and Shillong, India

  7. The first South Asian Games were hosted by……………… in 1984
    1.Nepal
    2.Pakistan
    3.Bangladesh
    4.Sri Lanka
    5.None of these
    Answer – 1.Nepal
    Explanation :
    The South Asian Games (SAF Games, SAG, or SA games, & formerly known as South Asian Federation Games) are a biennial multi-sport event held among the athletes from South Asia. The governing body of these games is South Asian Sports Council (SASC), formed in 1983. At present, SAG are joined by eight members namely Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan, Sri Lanka.

  8. 2016 Summer Olympic Games will be hosted by which country ?
    1.South Korea
    2.US
    3.Russia
    4.Brazil
    5.None of these
    Answer – 4.Brazil
    Explanation :
    The 2016 Summer Olympics officially known as the Games of the XXXI Olympiad, and commonly known as Rio 2016, is a major international multi-sport event in the tradition of the Olympic Games due to take place in Rio de Janeiro, Brazil, from August 5 to August 21, 2016.

  9. Which country to host the 2018 Commonwealth Judo Championships ?
    1.India
    2.China
    3.Indonesia
    4.France
    5.None of these
    Answer – 1.India
    Explanation :
    India will be hosting the 2018 Commonwealth Judo Championships in Jaipur, besides organising the Asian Cadet and Asian Junior Judo Championships in September in Kerala this year.

  10. The 2019 Cricket World Cup will be hosted by …………………..
    1.South Africa and Zimbabwe
    2.England and Wales
    3.Australia and New Zealand
    4.India and Srilanka
    5.None of these
    Answer – 2.England and Wales
    Explanation :
    The 2019 Cricket World Cup will be hosted by England and Wales,from 30 May to 15 July 2019.This will be the 12th Cricket World Cup competition, and the fifth time it will be held in England and Wales, following the 1975, 1979, 1983 and 1999 World Cups.