Welcome to Online English in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is common for all the IBPS/SBI/SSC exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in exams !!!

  1. ASSIMILATE
    A. Absorb
    B. Acquire
    C. Obtain
    D. Assemble
    E. None of these
    Answer: A (Absorb)
    Ex : He absorbed the knowledge or belief of his tribe

  2. SURMOUNT
    A. Discount
    B. Deduction
    C. Seizure
    D. Overcome
    E. None of these
    Answer: D (Overcome)

  3. INDOLENCE
    A. Mildness
    B. Stagnation
    C. Laziness
    D. Easiness
    E. None of these
    Answer:  C (laziness)

  4. REPERCUSSION
    A. Repulsion
    B. Repetition
    C. Consequence
    D. Revulsion
    E. None of these
    Answer: C (Consequence)
    The outcome of an event especially as relative to an individual

  5. STRINGENT
    A. Shrink
    B. Stringy
    C. Rigorous
    D. Tense
    E. None of these
    Answer: C (Rigorous)
    Rigorous application of the low

  6. INDICTMENT
    A. Disclosure
    B. Accusation
    C. Refusal
    D. Acquittal
    E. None of these
    Answer: B (accusation)
    The act of imputing blame or guilt

  7. YARDSTICK
    A. Standard
    B. Statistics
    C. Size
    D. Aggregate
    E. None of these
    Answer: A (Standard)
    A standard, comparison or judgement

  8. ATROCITY
    A. Ridiculousness
    B. envy
    C. jealousy
    D. barbarity
    E. None of these
    Answer: D (barbarity)
    The quality of being shockingly cruel and inhuman

  9. INCAPACITATE
    A. Strengthen
    B. Cripple
    C. Imprison
    D. Contrive
    E. None of these
    Answer: B (cripple)
    Someone who is unable to walk normally because of an injury or disability to the legs or back

  10. FREELANCE
    ‎A. Self-centered
    B. Self-driven
    C. Self-employed
    D. Self-betrayed
    E. None of these
    Answer: C (Self-employed)
    Walking for yourself

Comments are closed.