Hello Aspirants. Welcome to Online English Section Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors Section, which is common for all the IBPS/SBI/RRB exam and other competitive exams.

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is no error, the answer is  (5).

  1. 1)India has decided do away with the practice of /2)put each imported food consignment through /3) lab checks and switch to the international norm of /4) random and risk based inspections. /5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
     Answer:  2) Replace ‘put’ with ‘putting’.

  2. 1) SP Sumit singh , along with Devesh Panday and DSP Hasan, /2) headed separate terms that include cops from /3) six police stations and investigators from /4) the district police crime cell. /5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.C
    5.E
    Answer:  2) Replace ‘include’ with ‘included’.

  3. 1) Many of us have learnt /2) not to make a public display /3) of our emotions, particularly when /4) that are negative. /5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer: 4) Replace ‘that’ with ‘they’.

  4. 1)Though Indians have been increasingly taking up /2)  corner office in the international companies, /3) Rahul is the first Indian to lead /4) one of the top four accounting firms globally. /5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer: 1) Replace ‘though’ with ‘although’.

  5. 1) Democracy was Suspended not because it came /2) under existential threat but because it has /3) become an obstacle to political /4) ambitions trotted out as the nation’s solution. /5)  No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer: 2) Replace ‘has’ with ‘had’.

  6. 1) A virtual takeover of a bankrupt civil society /2) by a coterie of individuals whom /3) cornered tremendous power by /4) being able to represent the state. /5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer: 2) Replace ‘whom’  with  ‘ Who ’.

  7. 1) John Wanamaker, founder of the stores /2) that bear his name, once /3) confessed, I learnt 30 year ago /4) that it is foolish to scold. 5) No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Answer: 3) Replace ‘year’ with ‘years’.

  8. 1) Whether rich or poor, /2)American or Indian, /3) we all have the same emotions /4) deep with us. /5) No error
    A.1
    B.2
    C.3
    D.4
    E.5
    Answer: 4  Replace ‘with’ with ‘within’.

  9. 1) This research indicate /2) that we can no longer /3) avoid  significant warning /4) during this century. /5) No error
    A.1
    B.2
    C.3
    D.4
    E.5
    Answer: 1. Replace ‘indicate’ with ‘indicates’.

  10. 1) Every modern society depends /2) on the trust in the skills and ethics of a variety /3) of institutions such as schools /4) and colleges, hospital and markets. /5) No error
    A.1
    B.2
    C.3
    D.4
    E.5
    Answer: 5 No error

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here