Hello Aspirants. Welcome to Online English Section Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors Section, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Read each part of the sentence to find out if there is any error in it. The error if any will be in part of that sentence. The corresponding alphabet is the answer. If there is no error, mark e.
Check for Logical Consistency, Grammatical verb forms and vocabulary usage
Level : Medium
Ideal Score : 7/10

  1. Web designing must be responsive so (A)/ that visitors which areaccessing the website (B)/ by making use of various operating (C)/ system will get clear view of your site. (D)/ No Error (E)
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct answer : B. — Web designing must be responsive so that visitors who are accessing the website by making use of various operating system will get clear view of your site. 

  2. Today, numerous companies or organizations prefer (A)/ mobile applications and websites which are solely (B)/ designed among mobile devices or smart phones, (C)/ which reach their target audience directly. (D)/ No Error (E)/
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : C.Today, numerous companies or organizations prefer mobile applications and websites which are solely designed for mobile devices or smart phones, which reach their target audience directly.  

  3. Custom Umbrella Stores are known for (A)/ selling personalizing (B)/ promotional umbrellas with (C)/ a custom logo or message. (D)/ No Error (E)/
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : B)Custom Umbrella Stores are known for selling personalized promotional umbrellas with a custom logo or message. 

  4. A)Now, that she is living in her own flat, /B)she cleans the windows, C)twice a week in the summer and once a week in the winter.D)No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : C.twice a week in summers and once a week in winters 

  5. A)This town is not very well know /B)and there is not much to see,/ C)so a few tourists come here./D)No error.
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : A ) This town is not very well known 

  6. A)The reason we have not been able to pay income tax /B)is due to the fact/ C)that we did not receive pay any time./D)No error.
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : B.not necessary 

  7. A)All the furniture have been/ B)sent to the new house /C)located in a village./D)No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : A) All the furniture has been  

  8. A)My brother in laws /B)who live in Bombay/ C)have come to stay with us./ D)No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : A)My brothers in law
     

  9. A)He could not plan his strategy /B)until he knew /C)whom his opponents could be /D)No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : C) who his opponents could be  

  10. A)The downfall of this kind/B) is to be attributed to C)nothing else than pride./D)No error
    1.A
    2.B
    3.C
    4.D
    5.E
    Correct Answer : C)nothing else but pride.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here