Hello Aspirants. Welcome to Online English Section Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors Section, which is common for all the IBPS/SBI/RRB/LIC/SSC CGL/LDC exam and other competitive exams.

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is no error, the answer is (D).

  1. a) This Medicine should / b) only be taken / c) by the supervision of a doctor. / d) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans-C) under the supervision of a doctor

  2. a) I shall go to America / b) for higher studies /Ans-c) either you like it or not. / d) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans-C) whether you like it or not

  3. a) The newspaper I subscribe to, / b) has a much large circulation / c) than that of the other newspaper / d) No error.
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-C

  4. a) The angry officer called in/ b) an explanation from his/ c) subordinate for the error. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-A) Replace “in” with “for”

  5. a) Information technology not geared/ b) forwards universal education would / c)be a self-contained contradiction. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-B) Replace “forwards” with “towards”

  6. a) The aim of the recently held/ b) rose show was to instil a sense of / c)competition between the rose growers. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-C) Replace “Between” with “Among”

  7. a) In our country Agriculture / b)must keeps pace with / c)industrial development. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-B) ‘keep’

  8. a) Unless you help me i will / b)not be able to make out / c)the meaning of the passage. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-D) No error

  9. a) The students understand that obtaining / b)permission from their head was difficult / c)as he was a hard nut to crack. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-A) understood should be use in place of understand

  10. a) The children had a congenital / b)birth defect in the form / c)of a cleft palate. / d) No error
    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4
    Ans.-D) No error

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here