Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence correction set 5

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online English Section Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors Section, which is common for all the IBPS/SBI/RRB exam and other competitive exams.

Which of the option (1), (2) (3) and (4) given below each sentence should replaced the words in bold in the sentence to make it grammatically correct? if the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark (5) as the answer.

  1. We all know The importance of exercise, getting enough protein, calories and the rest in order to build muscles.
    A. the importance of the exercise
    B. Importance of exercise
    C. The importance of exercising
    D. the value of exercising
    Answer-(C)
    The importance of exercising.

  2. The possibilities of life and the realization that its a short journey make me wants to see, do and make the best of the time i have in the world.
    A. Makes me want to see
    B. Make me wanted to see
    C. Made me wants to see
    D. Make me wanted see
    E. No correction requires.
    Answer-(A)
    Makes me want to see

  3. India has some of the world’s finest terrain for off-Road in the himalayas, ladakh, Rajasthan and Gujarat.
    A. Terrains of the off-Roads
    B. Terrain of off-Road
    C. Terrains for off-roading
    D. Terrains off-roading
    E. No correction Required
    Answer-(C)
    Terrains off-roading.

  4. The government had ensured that your documents are safe from hackers.
    A. Have ensured
    B. Has ensured
    C. has been ensured
    D. has been ensuring
    E. No correction Required.
    Answer-(B)
    Has ensured.

  5. When we discuss the financial advisory business, We tend to be focused on the Negatives.
    A. We tends to focus
    B. We have to focus
    C. We should focus
    D. We tend to focus
    E. No correction Required.
    Answer-(D)
    We tend to focus.

  6. The Actor filed FIR Reported naming her maid as the main accused.
    A. Reportedly naming her maid
    B. Reportedly naming of her maid
    C. Reported name of her maid
    D. Reportedly naming for her maid
    E. No correction Required.
    Answer-(A)
    Reportedly naming her maid.

  7. If ever the children met to each other in the evening, they didn’t play.
    A. Meet each other in the evening
    B. Met each other in the evening
    C. meet to each other in the evening
    D. Met to each other in the evening
    E. No correction Required.
    Answer-(B)
    Met each other in the evening.

  8. Mr. paul was surprised on the strange behaviour of the stranger.
    A. The strange
    B. in the strange
    C. at the strange
    D. at strange
    E. No correction Required.
    Answer-(C)
    At the strange.

  9. I opened my eyes to find out that in front of me there was a table on which a coffin was placed.
    A. To find that in front of me
    B. To found that in front of me
    C. Find that in front of me
    D. To find in front of me
    E. No correction Required.
    Answer-(A)
    To find that in front of me

  10. If he would had stolen money, he would have done wrong.
    A. Had stolen
    B. would steal
    C. is stoling
    D.stole
    D. No correction required.
    Answer-(A)
    had stolen