Current Affairs PDF Sales

English Questions for IBPS PO Exam Set- 28

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online English Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from spotting error which is based on IBPS PO PATTERN. !!!

 

  1. a) Four protesters and one policeman / b) were killed / c) when police cleared protest / d) sites in Bangkok / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    5. No error

  2. a) Lakhdar Brahimi, the UN envoy / b) Syria, said that the second round / c) of talks in Geneva has failed / d) to make progress / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: c)
    Replace “has” with “had”

  3. The three-day trip that India’s Prime Minister, Narendra Modi, made / b) to china is seen in some quarter / c) as a chance to reset the relationship / d) between Asia’s two giants / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: b)
    Replace “quarter” with “quarters”

  4. a) Economic laws typically aims at balancing / b) competing interests of various stakeholders / c) as well as interests of government departments / d) charged with implementing such laws. / e) No errors
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: a)
    Replace “aims” with “aim”

  5. a) To provide two special economic zones / b) exclusively for Indian investors / c) is a clear reflection of / d) Bangladesh’s positive intent. / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: a)
    Replace “to provide” with “providing”

  6. a) On a separate occasion, the High Court rapped / b) the Director-General of Police for forwarding a complaint / c) against Raj to the state government / d) instead ordering an enquiry into it. / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: d)
    Replace “instead” with “instead of”

  7. a) My elder brother is planning / b) to go abroad / c) as soon as he will retire / d) in December next year / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: c)
    Replace “will retire” with “retires”

  8. a) A look at migration data suggests / b) that the number of deaths do not / c) necessarily indicate the crisis / d) that is being described / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: b)
    Replace “do” with “does”

  9. a) The decision has immediately drawn a sharp response / b) from the Congress and the SP, who along with / c) other Opposition parties have been stalling / d) the Bill’s passage in the Rajya Sabha / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: e)

  10. a) Once the demand draft will be deposited / b) the individual will be eligible / c) to participate in / d) the online bidding process / e) No error
    1. a
    2. b
    3. c
    4. d
    5. e No error
    Answer: a)
    Replace “will be” with “is”