Current Affairs PDF Sales

English Questions: Antonyms Set 1

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online English Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Antonyms, which is common for all the IBPS,SBI,RRB,LIC,ADO,SSC CGL and other competitive exams. We have included Some questions type that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. OSTENTATIOUS
    A. Nescient
    B. Awkward
    C. Bankrupt
    D. Unpretentious
    E. None of these
    Answer: (D) Unpretentious
    Ostentatious-pretentious intended to attract notice and impress others
    Unpretentious-lacking pretension or affection

  2. ENIGMATIC
    A. Simple
    B. Reticent
    C. Anxious
    D. Patent
    E. None of these
    Answer: A (Simple)
    Enigmatic-puzzling,not clear to understanding

  3. CONVICTED
    A. Acquitted
    B. Pardoned
    C. Exempted
    D. Liberated
    E. None of these
    Answer: (A)
    Convicted-declared guilty
    Acquitted-declared not guilty
    Liberated-free from traditional social restraints

  4. CURTAIL
    A. Detail
    B. Enlarge
    C. Overdraw
    D. Magnify
    E. None of these
    Answer: (D)
    Curtail-to limit something
    Magnify-increase in size or volume

  5. CONFORMITY
    A. Distraction
    B. Recreation
    C. Beguilement
    D. Deviation
    E. None of these
    Answer: (D)
    Deviation-difference or variation from the standard or norm
    Beguilement-magnetic personal,charm

  6. STAUNCH
    A. Wavering
    B. Faint
    C. Unwavering
    D. Wavering
    E. None of these
    Answer: (D)
    Staunch-Very loyal and committed in attitude
    Unwavering-fixed
    Wavering-to become diverted

  7. SPURIOUS
    A. Truthful
    B. Authentic
    C. Natural
    D. Credible
    E. None of these
    Answer: (B)
    Spurious-false or fake
    Authentic-actual,genuine

  8. CONCEITED
    A. Egotistic
    B. Honest
    C. Modest
    D. Humble
    E. None of these
    Answer: (C)
    Conceited-excessively proud
    Modest-marked by simplicity

  9. TREACHEROUS
    A. Delusive
    B. Faithful
    C. Tactful
    D. False
    E. None of these
    Answer: (B)
    Treacherous-Unpredictable and unreliable

  10. INQUISITIVE
    A. Innocent
    B. Inadequate
    C. Young
    D. Unconcerned
    E. None of these
    Answer: (D)
    Inquisitive-showing curiosity
    Unconcerned-not worried about something