Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Nomadic
    1) fluctuate
    2) vindicate
    3) wandering
    4) submerging
    Answer – 3)
    Explanation: Nomadic – living the life of a nomad; wandering.

  2. Vindicate
    1) justify
    2) shipwreck
    3) overturn
    4) plummet
    Answer – 1)
    Explanation: Vindicate – clear (someone) of blame or suspicion.

  3. Surmount
    1) immerse
    2) overwhelm
    3) overcome
    4) slope
    Answer – 3)
    Explanation: Surmount – overcome (a difficulty or obstacle).

  4. Flutter
    1) wreck
    2) float
    3) expansive
    4) redundant
    Answer – 2)
    Explanation: float – rest or move on or near the surface of a liquid without sinking.

  5. Dilate
    1) scuttle
    2) repetitive
    3) lengthy
    4) widen
    Answer – 4) 
    Explanation: widen – make or become wider.

  6. Laconic
    1) engulf
    2) concise
    3) perpendicular
    4) uncoil
    Answer – 2)
    Explanation: concise – giving a lot of information clearly and in a few words; brief but comprehensive.

  7. Haughty
    1) swamp
    2) conceited
    3) spruce
    4) triumph
    Answer – 2)
    Explanation: conceited – excessively proud of oneself; vain.

  8. Slither
    1) slide
    2) compose
    3) vertical

    4) sweep
    Answer – 1)
    Explanation: Slither – move smoothly over a surface with a twisting or oscillating motion.

  9. Exotic
    1) rectify
    2) slam
    3) conquest
    4) strange
    Answer – 4) 
    Explanation: Exotic – originating in or characteristic of a distant foreign country.

  10. Rout
    1) flounder
    2) defeat
    3) accomplishment

    4) align
    Answer – 2)
    Explanation: Rout – a disorderly retreat of defeated troops.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here