Current Affairs PDF Sales

English Questions – Synonyms Set 52

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Flung
    1) lucid
    2) sagacious
    3) catch
    4) threw
    Answer – 4)
    Explanation: Flung  – throw or hurl forcefully.

  2. Venal
    1) impartial
    2) noncommercial
    3) gather
    4) corrupt
    Answer – 4)
    Explanation: Venal – showing or motivated by susceptibility to bribery; corrupt.

  3. Tribulation 
    1) calm
    2) suffering
    3) debilitate
    4) comfort
    Answer – 2)
    Explanation: Tribulation  – a cause of great trouble or suffering.

  4. Protrude
    1) discerning

    2) dispirit

    3) daunt
    4) bulge

    Answer – 4) 
    Explanation: Protrude – extend beyond or above a surface.

  5. Clandestine
    1) abase
    2) desolate
    3) secret
    4) deliberate
    Answer – 3)
    Explanation: Clandestine – kept secret or done secretively, especially because illicit.

  6. Fetch
    1) bring
    2) damp
    3) cerebral
    4) devitalize
    Answer – 1) 
    Explanation: Fetch – provide (an arrow) with feathers for flight.

  7. Kiosk
    1) debase
    2) counter
    3) enervate
    4) dampen
    Answer – 2) 
    Explanation: Kiosk – a small open-fronted hut or cubicle from which newspapers, refreshments, tickets, etc. are sold.

  8. Tinsel
    1) deductive
    2) cognitive
    3) decoration
    4) degrade
    Answer – 3) 
    Explanation: Tinsel – a form of decoration consisting of thin strips of shiny metal foil attached to a long piece of thread.

  9. Revere 
    1) Respect
    2) discourage
    3) disdain
    4) drag
    Answer – 1)
    Explanation: Revere – feel deep respect or admiration for (something).

  10. Thrifty 
    1) drain
    2) dismay
    3) economical
    4) dishonor
    Answer – 3)
    Explanation: Thrifty – using money and other resources carefully and not wastefully.