Current Affairs PDF Sales

English Questions: Synonyms Set- 43

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. VIRULENT
    1) defunct
    2) deadly
    3) daring
    4) deceptive
    Answer – 2)
    Explanation : Extremely dangerous or harmful and or quick to have an effect: Deadly

  2. HINDER
    1) lose
    2) loose
    3) despair
    4) check
    Answer – 4)
    Explanation : to hinder means to hold back; one meaning of to check means
    to slow or bring to a stop

  3. ANATHEMA
    1) religious chant
    2) pun
    3) musical subject
    4) curse
    Answer – 4)
    Explanation : curse

  4. ORNATE
    1) cinch
    2) effortless
    3) simple
    4) adorned
    Answer – 4)
    Explanation : adorned

  5. OUTLANDISH
    1) distant
    2) absurd
    3) pastoral
    4) belligerent
    Answer – 2)
    Explanation : outlandish means extremely out of the ordinary; absurd means
    ridiculously unreasonable

  6. TART
    1) law
    2) acid
    3) angry
    4) desirable
    Answer – 2)
    Explanation : tart means pleasantly sharp or acid to the taste

  7. CHASM
    1) gorge
    2) charm
    3) bridle
    4) criticize
    Answer – 1)
    Explanation : a chasm is a deep split in the earth, or a gorge

  8. EVASION
    1) audacity
    2) fearfulness
    3) shyness
    4) pretext
    Answer – 4)
    Explanation : pretext

  9. PEER
    1) apple
    2) connote
    3) fellow
    4) recluse
    Answer – 3)
    Explanation : a peer is a person belonging to the same group; a fellow is an
    equal in rank, or a member of the same group

  10. SMUDGE
    1) gloat
    2) residue
    3) blur
    4) celebrate
    Answer – 3)
    Explanation : a smudge is a blurry spot or streak