Current Affairs PDF Sales

English Questions: Synonyms Set- 38

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Repentant
    1) give-up
    2) apologetic
    3) impenitent
    4) unrepentant
    Answer – 2)
    Explanation : apologetic

  2. Contend
    1) forsake
    2) contest
    3) desert
    4) abandon
    Answer – 2)
    Explanation : contest

  3. Convention
    1) intrinsic
    2) assembly
    3) strangeness
    4) division
    Answer – 2)
    Explanation : assembly

  4. Ornate
    1) cinch
    2) effortless
    3) simple
    4) adorned
    Answer – 4)
    Explanation : adorned

  5. Mystify
    1) demystify
    2) confound
    3) explicable
    4) demystify
    Answer – 2)
    Explanation : confound

  6. Preponderance 
    1) Prominence
    2) Dominance
    3) Domineering
    4) Preoccupation
    Answer – 2)
    Explanation : Dominance

  7. Adjuvant
    1) Auxiliary
    2) needed
    3) Warranty
    4) necessary
    Answer – 1)
    Explanation : Auxiliary

  8. Kin
    1) exult
    2) twist
    3) friend
    4) relative
    Answer – 4)
    Explanation : relative

  9. Temerity
    1) audacity
    2) fearfulness
    3) shyness
    4) stupidity
    Answer – 1)
    Explanation : audacity

  10. Brutish
    1) nice
    2) refined
    3) coarse
    4) polite
    Answer – 3)
    Explanation : coarse