Current Affairs PDF Sales

English Questions: Synonyms Set- 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. MISERABLE
    1) cruel
    2) wrong
    3) unhappy
    4) miss
    Answer – 3)
    Explanation: miserable means in a state of distress or unhappiness

  2. TART
    1) law
    2) acid
    3) angry
    4) desirable
    Answer – 2)
    Explanation: tart means pleasantly sharp or acid to the taste

  3. CORNER
    1) display
    2) trap
    3) paint
    4) hurry
    Answer – 2)
    Explanation: to corner means to drive into a corner, or to trap

  4. HINDER
    1) lose
    2) loose
    3) despair
    4) check
    Answer – 4)
    Explanation: to hinder means to hold back; one meaning of to check means
    to slow or bring to a stop

  5. LATENT
    1) dormant
    2) recent
    3) effeminate
    4) desirable
    Answer – 1)
    Explanation: latent means capable of becoming but not currently visible, or
    dormant

  6. REGULATE
    1) even
    2) police
    3) flow
    4) position
    Answer – 2)
    Explanation: to regulate means to bring under the control of law; to police
    means to control or keep order

  7. WARRANT
    1) justify
    2) burrow
    3) hide
    4) integrity
    Answer – 1)
    Explanation: to warrant means to serve as adequate ground or reason, or to
    justify

  8. LAX
    1) ensure
    2) slack
    3) servant
    4) strive
    Answer – 2)
    Explanation: lax means in a relaxed state, or slack

  9. DISCRETE
    1) leave
    2) diminish
    3) squander
    4) distinct
    Answer – 4)
    Explanation: discrete means individually distinct

  10. MISPRIZE
    1) despise
    2) devalue
    3) erroneous
    4) covet
    Answer – 1)
    Explanation: to misprize means to hold in contempt, or to despise