Current Affairs PDF Sales

English Questions: Synonyms Set- 34

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Glare is most similar to
    1) scowl
    2) hide
    3) display
    4) summon
    Answer – 1)
    Explanation: to glare means to stare angrily; to scowl means to have an angry
    expression

  2. Erratic is most similar to
    1) enticing
    2) frequent
    3) difficult
    4) irregular
    Answer – 4)
    Explanation: erratic means lacking regularity, or irregular

  3. Civil is most similar to
    1) unkind
    2) trite
    3) public
    4) questionable
    Answer – 3)
    Explanation: one meaning of civil is involving the general public

  4. Peer is most similar to
    1) apple
    2) connote
    3) fellow
    4) recluse
    Answer – 3)
    Explanation: a peer is a person belonging to the same group; a fellow is an
    equal in rank, or a member of the same group

  5. Fiasco is most similar to
    1) festival
    2) disaster
    3) happenstance
    4) ceremony
    Answer – 2)
    Explanation: a fiasco is a complete failure, or a disaster

  6. Chasm is most similar to
    1) gorge
    2) charm
    3) bridle
    4) criticize
    Answer – 1)
    Explanation: a chasm is a deep split in the earth, or a gorge

  7. Expertise is most similar to
    1) activity
    2) courage
    3) mastery
    4) effort
    Answer – 3)
    Explanation: expertise and mastery both mean special skills or knowledge

  8. Outlandish is most similar to
    1) distant
    2) absurd
    3) pastoral
    4) belligerent
    Answer – 2)
    Explanation: outlandish means extremely out of the ordinary; absurd means
    ridiculously unreasonable

  9. Pine is most similar to
    1) clean
    2) hate
    3) resolve
    4) crave
    Answer – 4)
    Explanation: to pine means to long for, or to crave

  10. Exploit is most similar to
    1) answer
    2) feat
    3) accident
    4) persuade
    Answer – 2)
    Explanation: an exploit is a notable or heroic act; a feat is a courageous deed